Navigate

  • No categories

Blog: Workshop François Chastanet: Lettering in Public Space

W130_582125-workshop-Chastanet

 

De workshop en de presentatie van François Chastanet op zaterdag 12 november waren een groot succes. Vincent de Boer van het ontwerpers blog Vormplatvorm was erbij en schreef er deze blog over:

“Afgelopen zaterdag organiseerde het Impakt Festival samen met Hoax een workshop met François Chastanet. Een typografie-baas uit Frankrijk die jullie waarschijnlijk wel kennen, bijvoorbeeld van het boek Cholo Writing in Los Angeles, of van Pixação: São Paulo Signature. En anders wel van dit geweldige lettertype.

Het was een bijzondere dag die slechts door een klein groepje typografie-geïnteresseerden was bij te wonen. De dag begon met het maken van onze wapens, kalligrafie-kwasten van een meter hoog, die we deze dag zouden leren kennen en gebruiken in de openbare ruimte. Na wat oefening op een rustige plek verhuisden we naar de binnenstad van Utrecht, om daar met onze reuze-kwasten met water op de grond te schrijven. Het schrijven met water had twee grote voordelen: geen gedoe met de politie, en twee: na vijf minuten was er weer genoeg plek om een nieuwe tekst te kalligraferen. Al met al een zeer interessante dag, Impakt, Hoax en François bedankt!”

Het verslag is hier terug te vinden. Bekijk daar ook de vele foto’s die Vincent heeft genomen van de middag.

Nog meer foto’s van dit event (gemaakt door Pieter Kers) zijn te vinden op Impakt’s Flickr Stream.