Navigate

  • No categories

Live Blog: Openingsavond Impakt Festival

Stellar OM Source 2

 

Vlak na de opening van de tentoonstelling Free State in de Academiegalerie afgelopen woensdag organiseerde Impakt een speciale openingsavond in Theater Kikker. Aan aanloop geen gebrek. De grote zaal van het theater zat letterlijk tot de nok gevuld met volk. Daar werd een mooi overzicht van het complete festival gepresenteerd in talkshow format, gehost door Impakt programmeur Pim Verlaek.

 

 

Daarna kon het publiek getuige zijn van de audiovisuele performance van The Oceans Academy of Arts en Stellar OM Source. Dat deze samenwerking tussen de dames Ola Vasiljeva en Christelle Gualdi prima werkt, bleek al uit de show die ze afgelopen september samen lieten zien bij VJ op de Dom, georganiseerd door de Vrede van Utrecht in samenwerking met onder andere het Impakt Festival. Daar projecteerde Ola haar felgekleurde videokunst op de Dom toren in Utrecht en bezweerde Christelle het hele Domplein met haar bedwelmende synthesizer klanken. Samen zorgden ze toen al voor een prettige audiovisuele totaalervaring.

 

Dat kunstje doen ze op deze openingsavond weer. En helemaal niet onverdienstelijk. In Ola’s beelden zijn duidelijk de contouren van de Dom toren nog te herkennen, destijds met behulp van videomapping op het gebouw geprojecteerd. Op het twee-dimensionale scherm hier werkt het minder goed. De beelden stuiteren met wilde kleurflitsen en sensueel dansende silhouetten over de toeschouwers heen, die dit keer gedurende de hele avond in de comfort zone van de blauwe stoeltjes blijven zitten. Gedanst wordt er helaas niet, hoewel Christelles electro het best toestaat. De arrangementen die ze uit de  kluwen effectapparatuur tovert, klinken aangenaam op zichzelf, maar af en toe vormen het wat loshangende fragmenten. Daardoor komt haar set soms een beetje zoekend over en het verklaart ook de afwachtende houding van het publiek. Maar het geluid opzich dat meandert tussen disco, electro en hier en daar wat subtiele acidklanken maakt veel goed.