Navigate

  • No categories

Live blog 2011: Panorama Event Night #1: Amazing Discoveries

W128_580076-Klazien-Schaap

 

Het publiek komt  tijdens Panorama Event Night #1 te weten welke verrassende ontdekkingen vijf kunstenaars de afgelopen tijd hebben gedaan. In de grote zaal van Theater de Kikker staan klapstoelen en –tafels klaar om gebruikt te worden door zowel het publiek als de kunstenaars. Deze intieme opstelling geeft gelijk een knus gevoel met een laagdrempelig karakter.

Het meest intrigerende project van vanavond is het Face-to-Facebook-project van Ludovico & Cirio. Zij zijn de makers van datingwebsite Lovely Faces, waar ze de vrij toegankelijke data van 250.000 Facebookprofielen voor hebben gebruikt. De twee Zuid-Europeanen tonen vanavond een duidelijk overzicht van hun project en de hevige reacties die daarop voortvloeiden van nationale en internationale media, de maatschappij en bovenal ook van Facebook. Nadat ze Lovely Faces offline moesten halen van Facebook, hebben ze alles rondom het project gearchiveerd. Een slimme zet, want het project had als doel de mensen bewust te maken van de hoeveelheid vrij toegankelijke data en Lovely Faces was het middel om daar aandacht op te vestigen.

Floris Kaayk toont zijn nieuwste video die hij ontwikkelde met Machinefabriek. Na een project van drie jaar, heeft Kaayk bewust gekozen om een video te maken die qua productie minder tijd in beslag neemt en minder wordt gedragen door de computer. Het resultaat is een video waarin een tiental gekleurde acrobatische figuren in elkaar verstrengeld raken. Fascinerend door het kleurgebruik, door wisselingen van kleur vestigt Kaayk de aandacht telkens op een ander deel van de groep acrobaten.

Leuk aan Panorama Event Night is dat je de kans krijgt om vragen te stellen aan de kunstenaars. Op deze manier wordt kunst niet een eenzijdige wijze van communiceren, maar ontstaat er interactie tussen toeschouwer en kunstenaar. Na deze succesvolle eerste Panorama Event Night, is het met smart wachten op de volgende drie die de komende drie dagen nog zullen volgen.