Navigate

Vacancy: Impakt Festival Producer Film program

Impakt Festival Producent Filmprogrammering

 

Please note: only Dutch-speaking candidates are eligible

Impakt Festival 2013 vindt plaats van 30 oktober t/m 3 november. Ter versteviging van ons team zoekt Impakt per direct:

Producent Filmprogrammering

(20 uur, tijdelijke aanstelling t/m 15 nov 2013)

Je bent verantwoordelijk voor de productie van filmvertoningen en presentaties in het festivalprogramma. Je beheert via een database de procedure die van inzendingen via selectie tot het uiteindelijke programma leidt. Je communiceert met curators, kunstenaars, videodistributeurs en archieven. Ook ben je verantwoordelijk voor de filmvertoning op Urban Screens en via de Impakt website.

We zoeken iemand die ervaring heeft met projectie en kennis van formats, compressies en codecs. Je kunt helder, efficiënt en systematisch denken en communiceren.

Ben je klaar voor een gevarieerde maar veeleisende baan? Word je gedreven door een passie voor cultuur en een hang naar perfectie? Schrik je niet van hard werken en herken je je in bovenstaande vacature? Dan is Impakt de plek voor jou en zien we graag je sollicitatie tegemoet.

Ervaring is belangrijk maar ook (jeugdig) enthousiasme en aangeboren talent voor de functie worden meegewogen. Woonplaats Utrecht is een pre.

We ontvangen graag je schriftelijke reactie uiterlijk 4 juni op het adres jobs[at]impakt.nl, ter attentie van Arjon Dunnewind.

Over Impakt:

Impakt presenteert kritische en creatieve visies op onze hedendaagse mediacultuur. Met een programma dat bestaat uit een jaarlijks festival, maandelijkse events, internet projecten, residencies en workshops neemt Impakt in het Nederlandse en internationale culturele landschap een unieke plek in. Al 25 jaar maakt Impakt zich sterk voor vernieuwing, analyse en reflectie binnen kunst en samenleving. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan de rol die de moderne media en nieuwe technologieën spelen. In een divers jaarprogramma komen ideeën uit beeldende kunst, film, muziek en mediakunst samen met visies uit de wetenschap en andere maatschappelijke velden. Impakt werkt in lokale, nationale en internationale verbanden samen met gelijkgestemde instellingen. Vanuit een sterke inhoudelijke motivatie maakt Impakt programma’s voor zowel de (semi)-professioneel geïnteresseerden als voor een jong publiek met een brede culturele interesse.

Impakt is gevestigd in een karakteristiek en ruim pand in Utrecht. Naast het kantoor biedt dit pand ook onderdak aan 2 residency studios, een archief en een event-ruimte. De kern van Impakt is een klein, hardwerkend team van 3,5 fte. In de aanloop naar het festival groeit de bezetting naar 5 fte. Stagiaires vormen een wezenlijk onderdeel van de organisatie en tijdens het festival werken er veel vrijwilligers mee.