Navigate

Net Art: About

Erick Beltran, Net Art 2013

 

Impakt Net-Art is het platform voor internetkunst van Impakt, voormalig bekend als Impakt Online. Impakt Net-Art stimuleert en ondersteunt projecten die de technologie en eigenschappen van het internet gebruiken om de potentie van het web als kunstmedium te onderzoeken. Jaarlijks worden ongeveer drie projecten gelanceerd op de website (www.impakt.nl/online/) in een online tentoonstelling. Tijdens het festival worden ze gepresenteerd en van context voorzien, vaak in de vorm van presentaties door de kunstenaars zelf.

Raymond Taudin Chabot is beeldend kunstenaar die werkt met de media fotografie en bewegend beeld. Hij behaalde zijn Bachelor in fotografie aan de Rietveld Academie in Amsterdam en een master in beeldende kunst aan Goldsmiths College in Londen. In zijn werken verkent hij het idee van abstractie in formele en kunsthistorische benaderingen gecombineerd met hedendaagse economische praktijken.
Taudin Chabot doceert Bewegend Beeld aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag en werk momenteel aan een televisiedocumentaire over de nieuwe generatie Nederlandse filosofen.

Sabine Niederer is directeur van CREATE-IT applied research aan de Hogeschool van Amsterdam, Domein Media, Creatie en Informatie. Ze is ook coördinator van het Digital Methods Initiative, het nieuwe media PhD-programma van Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Als PhD-onderzoeker aan de UvA ontwikkelt Niederer methoden en tools voor de analyse van webcontent, waarbij de technische context (‘technicity’) onderdeel van de analyse is. Ze onderzoekt de klimaatcontroverse op het web met bijzondere aandacht voor bots op Twitter en Wikipedia, die Tweets en Wikipedia-artikelen produceren over klimaatverandering. Niederer heeft lesgegeven in (nieuwe) mediatheorie aan de HvA, UvA, Universiteit Utrecht en Willem de Kooning Academie en maakt sinds 2001 exposities en programma’s over nieuwe mediakunst en digitale cultuur.

One Trackback

  1. [...] Net Art Yearly, Impakt Online commissions three online artworks that are launched on the website in an online exhibition. During [...]