IMPAKT FESTIVAL 2017: HAUNTED MACHINES & WICKED PROBLEMS

IMPAKT2017_WEBCARROUSEL-RGB

 

Kom dit jaar van 25-29 oktober naar Impakt Festival 2017: Haunted Machines & Wicked Problems, samengesteld door Natalie Kane and Tobias Revell

Het programma van deze editie van het Impakt Festival gaat op zoek naar de relatie tussen technologie, religie, magie en het occulte. Door middel van het kader van mythologie, magie en monsters, zal een internationale line-up van sprekers, optredens, denkers, kunstenaars, ontwerpers en technologen bekijken hoe in magie, het spektakel gebruikt wordt om technische processen te verdoezelen; hoe in mythes we verhalen en narratieven bouwen om complexe technologie in de cultuur te assimileren; en hoe we monsters gebruiken wanneer dingen verkeerd gaan en mensen geschaad worden.

Haunted Machines is een onderzoeksproject dat in 2015 opgericht is door Natalie Kane en Tobias Revell om de narratieven van mythes, magie en geesten in de technologie te onderzoeken.

Natalie Kane is een curator, schrijver en onderzoeker die woont en werkt in Manchester. Ze is de curator van FutureEverything, een innovatief lab voor digitale cultuur en een jaarlijks festival, en is een onderzoeker bij het toekomstlab Changeist.

Tobias Revell is een kunstenaar en ontwerper. Hij is senior docent in Critical and Digital Design bij de London College of Communication, UAL. Hij is mede-oprichter van het onderzoeks-adviesbureau Strange Telemetry en de helft van het onderzoeksproject Haunted Machines. Hij is een Ph.D. kandidaat in design bij Goldsmiths in Londen.