Impakt Festival 2018: Algorithmic Superstructures

Website_carroussel2

 

Alle namen zijn bekend voor het aankomende IMPAKT Festival: Algorithmic Superstructures! Met plezier kondigen we aan dat we een bevestiging hebben van o.a. Evgeny Morozov, Metahaven, Paolo Cirio, Constant Dullaart & Adam Harvey, Mario Klingemann en Anna Ridler. Hier vind je meer namen en informatie.

Koop je Festival Pas alvast!

Zoek je een plek om te verblijven tijdens het festival? Kies StayOkay en gebruik deze code voor 10% korting: IMPAKT19

IMPAKT Festival 2018: Algorithmic Superstructures

Algoritmische superstructuren kijken mee over je schouder. Ze bewegen als jij beweegt, bepalen wat je ziet, anticiperen op je verlangens en vormen de realiteit om je heen. Hoe is het zo ver gekomen en waarom hebben we het niet opgemerkt?

Algoritmische superstructuren herdefiniëren de wereld als rekenkundige modellen. Gevangen in verbindingen tussen ondoorzichtige systemen, gemaakt met het oog op winst en controle, zijn wij aan voortdurende analyse onderworpen datastromen geworden.

Terwijl de democratische grondslagen van onze samenleving worden uitgehold en populistische retoriek de openbare ruimte overneemt, regisseren protocollen en interfaces onze ervaringen, ambities, beslissingen en zelfs politiek. Het IMPAKT Festival 2018 onderzoekt de architectuur van de algoritmische machtsstructuren. Welke verborgen werkelijkheden en nieuwe denkbeelden leggen algoritmische superstructuren bloot in het post-truth-tijdperk?

Algorithmic Superstructures biedt je een divers programma vol kunst, technologie en mediacultuur.

Het Impakt Festival 2018 is samengesteld door een team dat bestaat uit Alex Anikina (VK/Rusland), Luba Elliott (VK) en Yasemin Keskintepe (Duitsland).

Alex Anikina (VK/Rusland) is een kunstenaar, onderzoeker en filmmaker. Haar werk is internationaal getoond bij o.a. VI Moscow Biennale of Contemporary Art, IV en V Moscow International Biennale for Young Art, Haus der Kulturen der Welt, Berlijn. Op dit moment werkt ze aan haar PhD bij Goldsmiths, waar ze ook assistent professor is bij de afdeling Film and the Audiovisual.

Luba Elliott (VK) is een curator, onderzoeker en consultant, gespecialiseerd in creatieve toepassingen voor kunstmatige intelligentie. Ze is oprichter van de Creative AI meetup en heeft events en tentoonstellingen over kunst en kunstmatige intelligentie georganiseerd.

Yasemin Keskintepe (Duitsland) is een curator en onderzoeker wier werk de politiek en poëzie van de digitale wereld onderzoekt. Sinds 2016 werkt ze bij het ZKM | Centrum voor kunst en media in Karlsruhe, waar ze de co-curator is van de tentoonstelling Open Codes, Living in Digital Worlds, en recentelijk Digital Culture Techniques in Mumbai.