Critical and creative views on media culture

Over

Impakt biedt een kritische en creatieve kijk op de hedendaagse mediacultuur en op innovatieve audiovisuele kunsten in een interdisciplinaire context.

We onderzoeken vraagstukken op het snijvlak van de maatschappij, digitale cultuur en media vanuit verschillende invalshoeken en disciplines, zoals kunst, wetenschap en technologie.

Ons voornaamste project is het jaarlijkse Impakt Festival, een vijfdaags multimedia evenement met tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, paneldiscussies, performance, presentaties en artist talks op verschillende locaties in Utrecht.

Wij organiseren het hele jaar door activiteiten, zoals Impakt Works, een artist-in-residence project, en Impakt Events, een regelmatige serie van presentaties en vertoningen die draaien om een bepaald thema, beweging of kunstenaar. Het Impakt Channel is een platform waar kunstprojecten gepresenteerd kunnen worden die gemaakt zijn voor het internet, samen met geselecteerde programma’s van film en videokunst. Als laatste is er het Impakt archief, waar Impakts vertoningsgeschiedenis wordt gedigitaliseerd, een geschiedenis die terug gaat tot 1988, toen het Impakt Festival voor het eerst werd georganiseerd. Neem vooral een kijkje.

Het festival van 201 zal plaatsvinden aan het eind van oktober en zal als thema hebben: Post-Truth. Lees er hier meer over.

Contact

Bezoekers adres:  Lange Nieuwstraat 4, 3512PH Utrecht

Post adres: Postbus 735, 3500 AS Utrecht

Tel: 030-2944493

info[at]impakt.nl

Algemeen Directeur  Arjon Dunnewind

Board:

N.R.A. Hille: voorzitter en penningmeester

R. Tjan: secretaris

F.L.K. Koolen : lid bestuur

I.O. de Vries: lid bestuur

ANBI:

klik hier

 • Stage

  Impakt biedt het hele jaar door stages in verschillende vormen, lengtes en richtingen. Er zijn geen deadlines of vaste data om je aan te melden. In onze ogen is het minimum van een zinvolle werkperiode een periode van minstens drie maanden. Bekijk de verschillende stageprofielen hier. Een stage bij Impakt kan zijn in het kader van een studie (voor ECTs) of juist het opdoen van professionele ervaring. In beide gevallen ontvangen we graag een korte motivatie, samen met een CV en een ingevulde vragenlijst, ter attentie van Christine Breur, via interns[at]impakt[punt]nl.

 • Vacatures

  Het Impakt Festival 2018 vindt plaats van 24 t/m 28 oktober. Ter versteviging van ons team zoekt Impakt zo snel mogelijk een:

  Expositie Producent

  en een

  Technisch Producent 

  Meer weten? Klik hier.

   

loading