IMPAKT 2016 – Critical and creative views on media culture

Over

Impakt presenteert audiovisuele kunsten en reflecties op media cultuur.

Wij onderzoeken belangrijke vragen met betrekking maatschappij, digitale cultuur en media vanuit verschillende oogpunten en disciplines, zoals de kunsten, academia en technologie. Of, om meer specifiek te zijn: Impakt presenteert een kritische en creatieve blik op hedendaagse media cultuur en innovatieve audiovisuele kunst in een interdisciplinaire context, in de vorm van evenementen, film programmas en lezingen. Impakt, opgericht als een festival voor audiovisuele kunst in 1988, organiseert het jaarlijkse Impakt festival, het festival van 2015 vond plaats van 28 oktober- 1 november 2015 en had als thema The Future of the Past: het was een vijf-daags evenement met keynote lezingen, discussies, kunstenaar presentaties en vertoningen in Theater Kikker in Utrecht.

Het festival zal in 2017 plaatsvinden van aan het eind van oktober en heeft als thema Haunted Machines, Wicked Problems. De curatoren Natalie Kane enTobias Revell zullen de relatie tussen technologie, religie, magie en het occulte onderzoeken.

Tegelijkertijd organiseert Impakt het hele jaar door een artist residency programma, Impakt Works, alsmede regelmatige Impakt Events: korte projecten of vertoningen rondom een bepaald thema, beweging of kunstenaar. Ook lanceren we regelmatig kunst projecten op ons videokanaal en zijn we bezig om onze videocollectie vanaf 1988 op onze Impakt Online Channel te digitalizeren en te verzamelen. Neem vooral een kijkje.

Contact

Bezoekers adres:  Lauwerecht 10, 3514 BB Utrecht
Post adres: Postbus 735, 3500 AS Utrecht
Tel: 030-2944493
info[at]impakt[punt]nl

Artistiek Directeur  Arjon Dunnewind

Board:

N.R.A. Hille: voorzitter en penningmeester
R. Tjan: secretaris
F.L.K. Koolen : lid bestuur
I.O. de Vries: lid bestuur

  • Stage

    Impakt biedt het hele jaar door stages in verschillende vormen, lengtes en richtingen. Er zijn geen deadlines of vaste data om je aan te melden. In onze ogen is het minimum van een zinvolle werkperiode een periode van minstens drie maanden. Bekijk de verschillende stageprofielen hier. Een stage bij Impakt kan zijn in het kader van een studie (voor ECTs) of juist het opdoen van professionele ervaring. In beide gevallen ontvangen we graag een korte motivatie, samen met een CV en een ingevulde vragenlijst, ter attentie van Christine Breur, via interns[at]impakt[punt]nl.