Navigate

Impakt Channel

W212_770145-Youtube-Battle

Het Impakt Channel is Impakt’s online vertoningsplatform en een database voor media kunst. Het kanaal toont registraties van Impakt Events en het Impakt festival, maar ook Net Art en gecureerde video programma’s zoals Expert’s Choice, Artist in Focus en Flash from the Past.

Op deze manier kunnen media kunstwerken een online platform krijgen binnen de juiste contextuele setting en in relatie tot verwante werken. Op de Channel staan interviews met participerende kunstenaars, links naar verwante werken en toegankelijke introducties over de programma’s en werken die we presenteren. Deze worden geplaatst naast registraties van events en Net Art projecten die speciaal voor het internet worden ontwikkeld.

Het Impakt archief is een collectie van meer dan 3000 volumes (Tapes, discs, digitale files) en meer dan 6000 titels. Deze werken zijn ooit gepresenteerd op het festival , bij andere Impakt projecten of zijn gekocht voor onderzoeksdoeleinden. Ze bevatten internationale videokunst, kunstenaarswerk, performances, experimentele film, etc. Dit archief is een belangrijke bron voor de Impakt Channel, waarbij connecties met hedendaagse ontwikkelingen en activiteiten van impakt belangrijk zijn.

Zo wordt de Impakt Channel een rijke bron van informatie rondom mediakunst en Impakt’s activiteiten, nu en in het verleden. Het doel is om met dit vertoningsplatform en de database de zichtbaarheid en kennis rondom mediakunst te vergroten.

Als stagiair zou je verantwoordelijk zijn voor het coördineren en promoten van de activiteiten rondom de Channel. Dit betekent research doen en daarnaast veel gesprekken voeren met kunstenaars en instellingen op het vakgebied van audiovisuele kunst en nieuwe media. Deze stage geeft je de mogelijkheid ervaring op te doen binnen de kunstwereld en een netwerk van contacten aan te leggen. Je denk na over de recentste ontwikkelingen op het internet en hebt de mogelijkheid om op eigen initiatief veel verschillende werken te bekijken en zodoende je referentiekader op het gebied van film/videokunst te vergroten.

Je bent betrokken bij:

-Het coördineren van de Impakt Channel, waaronder o.a. valt contact met kunstenaars, experts en (impakt) programmeurs voor het genereren van video en reflectieve content.

-Teksten editen en laten vertalen.

-Het uploaden van video’s en inhoudelijke informatie op de website.

-Een hechte samenwerking met de Impakt Film/Video afdeling.

-Online promotie van het Channel

Vaardigheden:

– Affiniteit voor (video) kunst en cultuur

– Je bent flexibel, sociaal en initiatiefrijk;

– Je beschikt over uitstekende en toegankelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;

Je kunt inhoud goed verspreiden en promoten via sociale media en nieuwsbrieven

– Je bent multi-inzetbaar;

– Je bent gedreven, gretig en staat ervoor open je grenzen te verleggen;

– Je hebt een zelfstandige en actieve werkhouding.

Heb je interesse in een stage bij Impakt stuur dan een korte brief met motivatie en curriculum vitae op ter attentie van Christine Breur via interns[at]impakt.nl. Vul alsjeblieft deze vragenlijst in en voeg deze toe aan je stagesollicitatie.

Dit onderdeel is part of

Stages

Andere onderdelen in dit programma