Geselecteerde videokunst op het Impakt Channel

boy-with-x-ray-glasses

 

Heb je al de geselecteerde videokunst gezien op ons Impakt Channel? We lanceren vaak nieuwe pogramma’s van nieuw videowerk van nationale en internationale kunstenaars, recentelijk gemaakt of uit onze archieven. Mis het niet!

Hier is een selectie van werk dat recentelijk is gelanceerd:

Dissecting Mimesis

Goochelaars Ontmaskerd is zo passé. Daarom neemt Impakt nu kunstenaars onder handen. Alle geheimen van het vak liggen in dit programma voor het oprapen. Voor iedereen die altijd al wilde weten waarom we lachen, huilen en schrikken van films: het doek valt, maar nieuwe mysteries ontstaan. Met werk van Emilia Ukkonen, Jack Feldstein en Paolo Gregori.

Mijn lichaam, een doolhof

Het hebben van een lichaam is niet altijd appeltje eitje. Vaak is het lichaam een strijdtoneel van romances, exotische parasieten, ondoorgrondelijke seksualiteit en onzekerheid. Daarom biedt dit programma zinvolle levenslessen voor de toekomst: eindelijk zien we het ware gezicht van excrementen, paardenzaad als elixer voor eeuwige schoonheid, de mondiale klaagzang van pubers en het recept voor onzichtbaarheid. Met werk van Johanna Reich, Clorinde Durand, Steve Reinke & Jessie Mott, Yves Netzhammer, Yuri A en Yves-Marie Mahé.

Authenticity Revisited

Het aforisme “Authenticiteit is dood, lang leve de authenticiteit!” speelt een essentiële rol in het debat over authenticiteit in het post-digitale tijdperk. De perceptie van authenticiteit ligt bij de toeschouwer; we begrijpen in grote lijnen wat het betekent – waarbij we ons vaak baseren op ideeën over introspectie en soul-searching. Tegelijkertijd zijn er mensen die het debat geheel irrelevant vinden. Voor een jongere generatie kunstenaars draagt nieuwe technologie bij tot een nieuw begrip van de reikwijdte van authenticiteit. Met werk van Sam Smith & Soda_Jerk, Beny Wagner, Dan Rees en João Enxuto & Erica Love.