Navigate

  • Geen categorieën

Mixed Media

educatie

 

Het Multi Media project is een samenwerking tussen Impakt en het Leidsche Rijn College. Er is gebleken dat veel leerlingen afstandelijk staan tegenover creatieve vakken op school terwijl hun interesses en hun ideeën over hun latere beroepskeuze eigenlijk wel vaak in de richting gaan van Creative Industry en media gerelateerde gebieden.
Impakt kan duidelijk aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Impakt legt immers de focus op mediacultuur. Gezamenlijk is er een plan opgesteld dat de leerlingen vertrouwd maakt met de beroepspraktijk. Hierbij leren ze creatief en kritisch omgaan met de mediacultuur.

Wat houdt mediacultuur eigenlijk in? Hoe wordt social media gebruikt om producties te promoten? In de lessenserie Mixed Media wordt gekeken naar de verschillende aspecten van hoe je een muziekproductie maakt. De leerlingen krijgen lessen van professionals (Bas vermolen (Arts the Beatdoctor), Bas van den Broeke, Hoax, Henk Loorbach en Sarah Marhilde Domogala). Zij maken hierin kennis met het produceren van een muziektrack, het promoten, het maken van een flyer/poster/cd-hoes en het maken van een videoclip. Deze elementen worden tijdens dit project verder ontwikkeld en zullen uiteindelijk gepresenteerd worden aan docenten, professionals, familie etc.

One Trackback

  1. [...] in Utrecht and all year through events, internet projects, residencies and workshops. For their Mixed Media education program IMPACT asked me to teach the kids from the Leidsche Rijn College something about social media and [...]