Leandro Cardoso & Caetano Carvalho: workshop GIF Alchemy 19 - 21 juni 2012

Gif Cave prtscr Large
Datum
19 juni 2012
Tijd
14:00-17:00
Waar
Impakt Headquarters
Prijs
€10,- (voor 3 dagen)
Datum
20 juni 2012
Tijd
14:00-17:00
Waar
Impakt Headquarters
Prijs
€10,- (voor 3 dagen)
Datum
21 juni 2012
Tijd
14:00-17:00
Waar
Impakt Headquarters
Prijs
€10,- (voor 3 dagen)
RSVP

Ter afsluiting van hun residency geven Leandro Cardoso en Caetano Carvalho nog een driedaagse workshop ‘GIF Alchemy’, op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 juni. In de workshop zullen zij aan de hand van voorbeelden uit de hedendaagse kunstpraktijk hun idee van digitale archeologie verder toelichten. 

Op de allereerste editie van Cult Fest van 8-10 juni, presenteerden Caetano Carvalho and Leandro Cardoso de GIF Cave: een installatie in de werfkelder van Oudegracht 183 met GIF-projecties, 3D-printobjecten, lezingen en muzikale optredens.

In de workshop nodigen ze nu jonge kunstenaars en wetenschappers uit om in te gaan op hun benadering van animated GIF’s als culturele en archeologische artefacten. De deelnemers gaan bovendien praktisch aan de slag met oefeningen gebaseerd op de GIF Cave.  

My legs bite, I found our cave! There’s a gypsum fossil in there and an animated gif that has been looping for 7,000,000,000 years. Even though no carbon 14 determination was possible. Contrary to what people think, humans evolved in the steppe and its caves while the ape evolved in the forest. Every prophet with their own cave: Plato, Zarathustra, Waly Dada Salomão, Mike Kelley… and us. Mankind developed its constructivist impetus in the cave. The gif cave is not only a classical philosophical trope but also the human cradle. It is there that we find the most ancient inscriptions. Whilst the gypsum 3D print dries THE HUMAN WAS MADE OUT OF CLAY WAS MADE

DOE MEE EN KOM MEER TE WETEN OVER DE ‘GHOST OF TRUTH’ EN DE COMPLEET EIGEN KIJK VAN CAETANO EN LEANDRO OP SAMENHANG TUSSEN TECHNOLOGIE, NATUUR EN CULTUUR.

Leandro Cardoso (1975) woont en werkt in Sao Paulo, Brazilië. Hij studeerde Fine Art and History of Art en deed een Master of Research in Humanities (University of London). In zijn werk geeft Leandro visuele interpretaties van historische gebeurtenissen, monumenten en teksten. In de afgelopen jaren was zijn werk onder andere te zien tijdens Festival Sesc VideoBrasil, Sao Paulo en in het Reina Sofia Museum, Madrid; Institute of Contemporary Arts, London; CCCB, Barcelona en CCSP, Sao Paulo. In 2008 was Leandro fellow researcher in het Independent Study Program van MACBA, Barcelona. In 2010 won hij een prijs van de Sao Paulo Biennial Foundation voor zijn buitenlandse tentoonstellingen. Ook is Leandro oprichter van PPUB, een politieke partij die actief is in Brazilie, Paraguay en Uruguay.

Caetano Carvalho (1980) woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde hij af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Audio Visueel en studeerde Computer Science in Brazilië. Als kunstenaar werkt Caetano op het grensvlak van technologie, radical design, muziek, performance en popcultuur. Sinds 2011 werkt hij aan de ‘Island Trilogy’ die te zien was op de Gerrit Rietveld Academie (2011) en in W139 in Amstedam (2012) en MEXICO Project Space in Leeds UK (2012). In 2009 werkte Caetano samen met The Pirate Bay in het Internet Paviljoen van de Biennale in Venetie en ontwikkelde hij een project over de visualisatie van bittorrent data in het MediaPrado (Madrid). Ook werkte hij mee aan interactieve projecten voor bands als Placebo en instituten als de Banff Institute, Canada (2010). Live performances deed Caetano bij STEIM (2012), DNK and Night of The Unexpected in Paradiso Amsterdam (2010) en tijdens FILE Festival in Sao Paolo (2006). In 2011 tourde Caetano met Luc van Weelden als het DIY improvisatie-duo MNTN DEW waarbij ze experimenteerden met de deconstructie van ritme en klank.