Impakt Event: Douwe Dijkstra 7 oktober 2015

cidade
Tijd
20:00
Prijs
€5,-

Kan een kunstenaar oprecht zijn en tegelijkertijd de sociale dynamiek exploiteren? Op woensdag 7 oktober 2015, organiseert Impakt een avond met de Nederlandse kunstenaar en filmmaker Douwe Dijkstra. Als onderdeel van een uitwisseling met het Museum voor Beeld en Geluid in São Paolo in augustus en september, ontwikkelt Douwe Dijkstra een nieuwe film waarin hij zijn eigen intenties en artistieke strategieën als filmmaker in het buitenland onderzoekt. Er blijkt een dunne lijn te zitten tussen oprechte interesse in het observeren en vastleggen van de sociale realiteit van São Paolo -en, de artistieke impuls om het te portreteren met als doel spel en interventie.

Naast het vertonen van Douwe’s recente videos van zullen twee respondenten vanuit hun eigen perspectief en artistieke praktijk reageren op de thema’s en problemen die tijdens dit werk naar voren komen: Jaap Scheeren en kunstenaarsduo Frank &  Michiel (Frank Blommestijn en Michiel van der Werf).

In zijn autonome korte films geeft Douwe Dijkstra (1982, NL) een prominente rol aan de processen van zijn werk en hun minder zichtbare betekenislagen. Media en sociale logica zijn terugkerende thema’s terwijl opzetten en het bemiddelen belangrijke instrumenten zijn. Douwe Dijkstra is op het moment genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival 2015 in de categorie: Beste Korte Film

douwedijkstra.nl