Impakt Event: Thiago Hersan 14 juli 2015

radioDiagram
Tijd
20:00
Waar
Impakt Headquarters
RSVP
Join at Facebook

Op dinsdag 14 juli sluit Thiago Hersan zijn werkperiode bij Impakt af met een event over twee centrale onderwerpen in zijn werk: communicatietechnologie en gemeenschappen.

Van analoog tot digitaal, van persoonlijk tot massaal verspreid: onze communicatiemiddelen zijn nooit volledig neutraal of vrij van voorinnames over het specifieke gebruiken. Ze weerspiegelen altijd de agenda of ideologie van de groep die het middel in handen heeft of ontwierp.

Hoe houden we zeggenschap over onze communicatie nu het meeste ervan plaatsvindt via digitale middelen en we steeds meer rekenen op deze technologie?

Thiago Hersan (BR-VS) gebruikt in zijn werk technologische, sociale en conceptuele instrumenten, om nieuwe manieren en toe-eigening van bestaande communicatiemiddelen te versterken en te legitimeren.

Hij werkt momenteel aan een radio die sociale netwerken afschraapt en zo zelf protestsongs creëert en uitzendt, gebaseerd op Braziliaanse muziek en teksten die werden gebruikt tijdens recente demonstraties in Brazilië. Deze demonstraties begonnen in São Paulo als reactie op prijsstijgingen in het openbaar vervoer, maar spreidden zich uit naar andere steden in het land uit protest tegen grotere misstanden zoals het gebruik van publiek geld voor grote evenementen als het WK van 2014 en de Olympische Spelen van 2016.

Tijdens het event presenteert Thiago zijn werk met een artist talk en nodigt hij anderen uit die werken het snijvlak van radio, de gemeenschap en speels technologisch activisme.

U kunt hier meer over Thiago Hersan’s residency lezen.

Tijdens deze avond wordt Thiago op het podium vergezeld door twee respondenten, die hun eigen werk zullen bespreken en daarnaast zullen reageren op Thiago’s presentatie. De twee gasten die deze rollen op zich nemen zijn de Canadese onderzoeker/kunstenaar Marc Tuters, die werkt met vormen van ruimtelijke praktijk in relatie tot technologie, en Nederlandse schrijver en theorist Eric Kluitenberg, die het Tactical Media Files platform zal introduceren, waar hij mede-oprichter van is.

De twee gastsprekers zullen op het werk van Thiago Hersan reageren in het licht van hun eigen praktijk, en op deze manier een open gesprek inleiden waarin dieper wordt ingegaan op de thema’s die Thiago aanstipt in zijn werk, zoals kwesties van bestuur, experiment, technologie en de waarde van spel in techno-activisme.