Impakt Event: A Robot Folk Jam Session 3 oktober 2018

shimon
Tijd
16:30 - 18:00
Waar
Museum Speelklok
Prijs
13 euro
Ticket
Buy your ticket online

Met robot Shimon, ensemble Continental Ceili Combo en de machinale folk algoritmes van Bob L. Sturm et al.

Wat gebeurt er wanneer een robot traditionele Ierse volksliederen interpreteert? Hoe begrijpen, componeren en voeren deze machines muziek uit? Wat zijn de mogelijkheden voor de samenwerkingen tussen mens en machine?

In dit event zal Shimon the Robot samenspelen met het ensemble Continental Ceili Combo. Ze gaan volksliedjes vertolken die zijn gecomponeerd door kunstmatige intelligentie. De composities zijn onderdeel van een project van Bob L. Sturm van het Centre for Digital Music van de Queen Mary University in London. In het event zal hij samen met Luba Elliott, curator van het IMPAKT Festival 2018, en industrial design onderzoeker Kristina Andersen de rol van kunstmatige intelligentie bespreken bij het ontwikkelen van muziek en andere vormen van van menselijke creativiteit.

Verschillende van de volksliedjes die je zult horen zijn gecreëerd door kunstmatige intelligentie die echte volksmuziek uit Ierland en het VK heeft geanalyseerd. De computer heeft zoveel geleerd dat het uit zichzelf nieuwe liedjes kan maken die veel aspecten delen van de echte muziek. Dit specifieke systeem heeft zelf al 100.000 liedjes gecomponeerd en is gebruikt om in samenwerking met menselijke experts tientallen nieuwe muzikale composities te maken. Het systeem is ontworpen om de menselijke muzikale creativiteit en ervaring te verbeteren.

A Robot Folk Jam Session is een samenwerking tussen IMPAKT en Museum Speelklok, georganiseerd ter gelegenheid van de Robots Love Music tentoonstelling.

Een bezoek aan het museum is inbegrepen in de toegangsprijs. De tentoonstelling sluit om 17:00, daarom wordt het aangeraden om deze vóór het event te bezoeken.

Wat: muzikale optredens door Shimon the Robot en Bob L. Sturm, gevolgd door discussie
Wanneer: 3 oktober 16:30
Waar: Museum Speelklok, Steenweg 6, Utrecht
Tickets: 13 euro, koop ze hier

Impakt Event 2018: A Robot Folk Jam Session

ACEBritishCouncil_Lockup_Black_CMYK