IMPAKT Exhibition: Roee Rosen, Poetry and Catharsis 19 april - 26 mei 2019

IMPAKT2019__ROEEROSEN_FB_EVENT
Tijd
12:00 - 17:00 Wednesday-Sunday
Waar
Impakt Center for Media Culture
Prijs
4 euro (3 euro with discount)
Ticket
Buy your ticket online

IMPAKT presenteert de eerste Nederlandse solo tentoonstelling van Israëlische kunstenaar, filmmaker en schrijver Roee Rosen. In video’s, schilderijen en tekst verbindt Rosen op uitdagende wijze politiek met erotiek, fysieke intimiteit, trauma en identiteit.

Tijdens deze IMPAKT solotentoonstelling zullen twee van zijn nieuwste videowerken te zien zijn: The Dust Channel (2016) en Tse (2010). The Dust Channel is een operette waarin een jong stel en hun huishoudelijke hulp een perverse obsessie voor de Dyson stofzuiger tonen, een obsessie die langzaam synoniem wordt voor hun xenofobie.Tse is een video waarin de Israëlische machtsverhoudingen worden bevraagd door middel van een BDSM scene die uitmondt in een politiek exorcisme.

Ook de film Two Women and a Man (2005) wordt vertoond, waarin Rosen zelf als kunsthistorica verschijnt en daarbij de aanval inzet op de “toeëigening” van Justine Frank’s werk; een fictief personage bedacht door Rosen. Het personage van Justine Frank komt ook terug in het boek Sweet Sweat, een pornografische roman die Frank zogenaamd zou hebben geschreven.

Het boek Vladimir’s Night, geschreven door de fictieve Maxim Komar-Myshkin, is op eerste gezicht een kinderboek. Echter al snel krijgt het een bloederig karakter zodra het politieke aanvallen op Vladimir Poetin illustreert. Tot slot, Live and Die als Eva Braun en Other Intimate Stories, bevat verschillende scripts, speculatieve teksten en politieke essays van Rosen.

Tentoonstelling is geopend van woensdag – zondag 12:00 – 17:00 tot en met 26 mei 2019

Op zondag 19 mei om 17:00 zullen Arjon Dunnewind en Marchel Schwierin de provocatieve posities die Roee Rosen inneemt discussiëren in het evenement: Who Is Afraid of Roee Rosen? Tickets hier te koop.