Impakt Event: Post-truth Cinema – Network + Xandra Schutte 11 juli 2018

network
Tijd
18:30 - 21:30
Waar
Filmtheater 't Hoogt
Prijs
9,50 euro
Ticket
Buy your ticket online

Van mei t/m december organiseert Impakt in samenwerking met Filmtheater ’t Hoogt de filmserie Post-truth Cinema. Met behulp van recente documentaires en klassieke speelfilms kijken we maandelijks naar ons huidige politieke landschap in een wereld waarin waarheid en kwaliteitsjournalistiek steeds minder belangrijk lijken te zijn. De films en sprekers zullen het o.a. hebben over de invloed van nepnieuws, beeldvorming door social media, de interactie tussen politiek en media, inmenging door buitenlandse regeringen, de rol van technologiebedrijven en de waarde van media-ethiek.

De derde film in deze serie is de klassieker Network (1976), die op 35mm wordt vertoond. De film is een snijdende mediasatire van Sidney Lumet, over een telivisienetwerk dat tot alles bereid is om de kijkcijfers omhoog te krijgen. Zelf het aanmoedigen van terroristen en het tot waanzin drijven van presentatoren is niet te gek!

De film wordt geïntroduceerd door journalist en hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer Xandra Schutte. Na afloop van de vertoning zal ze de film bespreken met Impakt directeur Arjon Dunnewind.

Wat: Network met introductie door Xandra Schutte
Wanneer: 11 juli, 18:30
Waar: Filmtheater ‘t Hoogt, Hoogt 4, Utrecht
Voertaal: Nederlands