Impakt Event: Post-truth Cinema – The Manchurian Candidate + intro 29 augustus 2018

manchurian
Tijd
18:30 - 21:15
Waar
Filmtheater 't Hoogt
Prijs
9,50 euro
Ticket
Buy your ticket online

De vierde film in de Post-truth Cinema serie is The Manchurian Candidate (1962). Een klassieke Koude Oorlog-film en politieke satire van John Frankenheimer over een man die wordt gehersenspoeld en verzeild raakt in een internationale samenzwering om de presidentskandidaat van de Verenigde Staten te vermoorden.

Van mei t/m december organiseert Impakt in samenwerking met Filmtheater ’t Hoogt de filmserie Post-truth Cinema. Met behulp van recente documentaires en klassieke speelfilms kijken we maandelijks naar ons huidige politieke landschap in een wereld waarin waarheid en kwaliteitsjournalistiek steeds minder belangrijk lijken te zijn. De films en sprekers zullen het o.a. hebben over de invloed van nepnieuws, beeldvorming door social media, de interactie tussen politiek en media, inmenging door buitenlandse regeringen, de rol van technologiebedrijven en de waarde van media-ethiek.

De film wordt geïntroduceerd door filmdocent en schrijver Dan Hassler-Forest. Na afloop van de vertoning zal hij de film bespreken met Impakt directeur Arjon Dunnewind.

Wat: The Manchurian Candidate met introductie door Dan Hassler-Forest
Wanneer: 29 augustus, 18:30
Waar: Filmtheater ‘t Hoogt, Hoogt 4, Utrecht
Voertaal: Nederlands