IMPAKT Tentoonstelling: Een Wereld Zonder Ons 24 november 2018 - 3 februari 2019

futurelife.001
Tijd
12:00 - 17:00
Waar
Impakt Center for Media Culture
Prijs
4 euro
Ticket
Buy your ticket online

Ga elke zaterdag om 16:00 mee met de tour van de tentoonstelling!

Een Wereld Zonder Ons stelt voor hoe de wereld zal zijn zonder mensen. De manier waarop we nu met natuur en milieu omgaan zorgt dat dit moment veel sneller zou kunnen aanbreken dan we voor mogelijk houden. In 2007 schreef Amerikaanse journalist Alan Weisman in zijn non-fictie boek The World Without Us, wat er met de planeet zou gebeuren als mensen plotseling zouden verdwijnen. Hij licht toe welke sporen van menselijke civilisatie verloren zouden raken, hoe steden en huizen kapot zouden gaan, welke materialen en structuren het langst zouden overblijven en hoe de verschillende niet-menselijke organismen zouden ontwikkelen na de verdwijning van de mensheid. Een Wereld Zonder Ons wil de urgentie van een verbeterde omgang met natuur overbrengen. De tentoonstelling zal zowel ruimte bieden voor voorbeelden van de schade die we als mensen veroorzaken en hoe we op de juiste manier kunnen omgaan met technologie om oplossingen te creëren.

Dit programma is verboden aan het Post-truth thema waarop IMPAKT zich in 2018 richt. De ontkenning van klimaatverandering is een belangrijke kwestie in onze Post-truth maatschappij. Deze ontkenning draagt bij aan een atmosfeer waarin het bijna onmogelijk is om een gevoel van urgentie tot stand te brengen. Het gevolg is dat er nog steeds te weinig sociale en politieke steun is om noodzakelijke veranderingen tot stand te brengen.

Een tentoonstelling met werk van

Anna Dumitriu & Alex May, Katrin Hochschuh & Adam Donovan, IC-98, Robertina Šebjanič & Gjino Šutić, Mark Leckey, Maarten Vanden Eynde, Taavi Suisalu, Morehshin Allahyari & Daniel Rourke, Next Nature Network

Wat: Een tentoonstelling met werken over het post-Antropoceen, bio-art en robotica
Waar: IMPAKT Centrum voor mediacultuur, Lange Nieuwstraat 4
Wanneer: Woe- zon 12:00 -17:00 (gesloten op 26 december en 18 januari)
Ticket: 4 euro (korting 3 euro)

Op 19 january zijn de openingstijden van de tentoonstelling 12:00-14:00 en is de rondleiding om 13:00.

Kom ook naar de Future Life – Conference van 17-19 January en de artist talk van Maarten Vanden Eynde op 24 january!

eu-emap-emare-logo

Impakt Event 2018: opening of A World Without Us

Onderdelen in dit programma