Navigate

  • Geen categorieën

Post-truth Cinema

hypernormalisation

 

Elke tweede woensdag van de maand, van mei t/m december, organiseert IMPAKT in samenwerking met Filmtheater ’t Hoogt de filmserie Post-truth Cinema. Met behulp van recente documentaires en klassieke speelfilms kijken we maandelijks naar ons huidige politieke landschap in een wereld waarin waarheid en kwaliteitsjournalistiek steeds minder belangrijk lijken te zijn. De films en sprekers zullen het o.a. hebben over de invloed van nepnieuws, beeldvorming door social media, de interactie tussen politiek en media, inmenging door buitenlandse regeringen, de rol van technologiebedrijven en de waarde van media-ethiek.

Elke film wordt geïntroduceerd door een toonaangevende spreker, die de film na afloop zal bespreken met IMPAKT director Arjon Dunnewind.

De eerste films op het programma zijn:

16 mei 19:00: The Cleaners met een introductie door tech journalist Eva de Valk
13 juni 19:00: 
Videocracy met een introductie door historici Pepijn Corduwener & Arthur Weststeijn
11 juli 18:30: 
Network met een introductie door journalist en redacteur Xandra Schutte
29 augustus 18:30: 
The Manchurian Candidate met een introductie door filmdocent en schrijver Dan Hassler-Forest
1 September 19:00: HyperNormalisation, met voorafgaand om 16:30 een lezing van Jonas Staal

Kaartjes voor elk event worden verkocht via de website en bij de ticket desk van Filmtheater ‘t Hoogt. Tenzij het anders staat aangekondigd zijn alle events Nederlands gesproken.

Op 16 september om 15:00, als onderdeel van het Uitfeest in Utrecht, blikt Dan Hassler-Forest met film- en TV-fragmenten die een soms confronterende inkijk geven in hoe fake news onze opinies beïnvloedt vooruit op de aankomende films uit de serie.

Meer films en sprekers binnenkort bekend!