Navigate

Vacature: Medewerker PR en Publiciteit

Impakt Festival 2016;  www.Impakt.nl

 

Ter versteviging van ons team zoekt IMPAKT zo snel mogelijk een:

Medewerker PR en Publiciteit

(Omvang in overleg, tijdelijke aanstelling t/m 18 nov 2019)

IMPAKT is het centrum voor mediacultuur, gevestigd in hartje Utrecht. Het hele jaar door organiseert IMPAKT events, screenings, tentoonstellingen en residencies. De climax is het IMPAKT Festival, dat dit jaar plaats vindt van 30 oktober t/m 3 november.

De functie:

Je bent eindverantwoordelijk voor de publiciteitsvoering en marketing van het IMPAKT Festival 2019 en onze activiteiten in de aanloop naar het festival. Je produceert het drukwerk waarmee het festivalprogramma naar het publiek gebracht wordt en zorgt d.m.v. free publicity in de online en offline media voor optimale zichtbaarheid van onze programma’s bij specifieke doelgroepen. Je stelt en bewaakt deadlines en stuurt vertalers, tekstschrijvers, vormgevers en drukkers aan. In je werk word je ondersteund door stagiaires en je bent verantwoordelijk voor hun begeleiding.

Jouw profiel:

Je hebt gevoel voor taal en weet hoe je de inhoud van het festival het beste naar voren kunt brengen. Je weet hoe je complexe of abstracte thema’s kan vertalen en bent in staat om zo een breder publiek èn specifieke doelgroepen aan te spreken. Je kan snel en efficiënt teksten redigeren. Je hebt een uitstekende kennis van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Je bent goed thuis in de (beeldende) kunst, technologie, film en mediacultuur. Je hebt een professioneel netwerk dat hierop aansluit en bent goed op de hoogte van relevante journalisten, organisaties en mediakanalen als (online) magazines en blogs.

Ben je klaar voor een gevarieerde en veeleisende baan? Word je gedreven door een passie voor cultuur en een hang naar perfectie? Schrik je niet van hard werken en herken je je in bovenstaande vacature? Dan is IMPAKT de plek voor jou en zien we graag je sollicitatie tegemoet.

Ervaring is belangrijk maar ook (jeugdig) enthousiasme en aangeboren talent voor de functie worden meegewogen. Woonplaats Utrecht is een pre.

Solliciteren:

We ontvangen graag je schriftelijke reactie met motivatiebrief en cv, vóór woensdag 15 mei op het mailadres jobs@impakt.nl, ter attentie van Arjon Dunnewind.

De eerste gesprekken vinden plaats op 28, 29, 30 mei 2019. De tweede gespreksronde vindt plaats op 4, 5 en 6 juni 2019.

Over IMPAKT:

IMPAKT presenteert kritische en creatieve visies op onze hedendaagse mediacultuur. Met een programma dat bestaat uit een jaarlijks festival, events, internetprojecten, residencies en workshops neemt IMPAKT in het Nederlandse en internationale culturele landschap een unieke plek in. Al meer dan 25 jaar maakt IMPAKT zich sterk voor vernieuwing, analyse en reflectie binnen kunst en samenleving. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan de rol die de media en nieuwe technologieën spelen. In een divers jaarprogramma komen ideeën uit beeldende kunst, film, muziek en mediakunst samen met visies uit de wetenschap en andere maatschappelijke velden. IMPAKT werkt in lokale, nationale en internationale verbanden samen met gelijkgestemde instellingen. Vanuit een sterke inhoudelijke motivatie maakt IMPAKT programma’s voor zowel de (semi)-professioneel geïnteresseerden als voor een jong publiek met een brede culturele interesse.

IMPAKT heeft een eigen tentoonstellings-/presentatieruimte in de binnenstad van Utrecht. De kern van IMPAKT is een klein, hardwerkend team van 2 fte. In de aanloop naar het festival groeit de bezetting naar 5 fte. Stagiaires vormen een wezenlijk onderdeel van de organisatie en tijdens het festival werken er veel vrijwilligers mee.