Impakt Nieuwsbrief: E-Cultuur Borrel en Transmediale

15940352_1079680595471200_3193616079020527810_n

 

E-Cultuur Utrecht Nieuwjaars Borrel

woensdag 18 januari, 17:00

Impakt HQ, Lauwerecht 10, Utrecht

Hef het glas op de fusie van technologie, kunst & cultuur!

Impakt, SETUP, Stichting z25.org, OneSeconds en Rotslab nodigen jou uit om samen met ons het nieuwe jaar in te luiden. Op woensdag 18 januari ontmoet creatief en digitaal Utrecht elkaar bij Impakt HQ.

Onder genot van een hapje en drankje vertellen we graag over onze plannen voor het nieuwe seizoen. Ook zijn we benieuwd wat jouw plannen zijn; stap op de zeepkist en vertel in 140 seconden over jouw voornemens om (e)cultureel Utrecht te laten bruisen.

Het event is gratis maar meld je hier snel aan, we hebben maar plek voor 100 mensen!

We wensen je fijne feestdagen, een geweldig nieuwjaar en tot de 18de.

Impakt Event: On the Origin of Androids

zaterdag 4 februari, 16:30 – 18:00

Transmediale Festival, Studiogallery, Haus der Kulturen der Welt, Berlijn

Impakt gaat naar Berlijn voor het Transmediale Festival!

De Nederlandse kunstenaars Koert van Mensvoort en Floris Kaayk herenigen, begeleid door technologie-filosoof Peter-Paul Verbeek, voor een collectieve presentatie. Met hun spraakmakende cross-media projecten presenteren Kaayk en Van Mensvoort hun visie op de veranderende definitie van wat natuurlijk en menselijk is. Ze delen een visie van een toekomst in post-natuurlijke omgevingen waar technologie en het menselijk lichaam onafscheidelijk zijn. Ontdaan van technofobie en technofetishisme presenteren Van Mensvoort en Kaayk het waarschijnlijke en het mogelijke om ons aan te moedigen te denken over het wenselijke. Peter-Paul Verbeek zal bijdragen aan de presentatie met een introductie over de ethische en filosofische vragen die ontstaan door hedendaagse technologische ontwikkelingen en hoe dit samenhangt met het werk van Kaayk en Van Mensvoort.

We hopen je daar te zien!

Mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Nieuwe Impakt Channel Lancering

Met het Impakt Channel wil Impakt een alternatief bieden voor traditionele media-sharing websites, zoals Vimeo en YouTube. Het probeert meer informatie, een gecureerde selectie en een kritische blik te bieden die specifiek is voor de context van mediakunst.

Huiselijke Hoogtes

Kosmopolieten hebben het bij het verkeerde eind. Geluk zit in een klein hoekje. Nooit eerder was het huishouden zo bevredigend en klonk Sky Radio zo goed. Choreografische verkenningen roepen ongekende sensuele ervaringen op in broeierige hotelkamers. Met de juiste pillen is de huiskamer de perfecte locatie voor ‘The New High.’ Met werk van Seth Scriver, Penny Lane en Jennet Thomas.

Binnenkort

Impakt Event: E-Cultuur Utrecht New Years Drinks @ Impakt HQ, woensdag 18 januari

Impakt Event: On the Origin of AndroidsHaus der Kulturen der Welt, zaterdag 4 februari

Impakt Event: Filter Bubbles @ Stadsschouwburg Utrecht, zondag 12 maart