Impakt Newsletter: Festival 2017 Aankondiging

HauntedMachines

 

Impakt Festival 2017 aankondiging

Kom dit jaar naar Impakt Festival 2017: Haunted Machines & Wicked Problems, samengesteld door Natalie Kane and Tobias Revell.

Van 25 tot en met 29 oktober

Het programma van deze editie van het Impakt Festival gaat op zoek naar de relatie tussen technologie, religie, magie en het occulte. Door middel van het kader van mythologie, magie en monsters, zal een internationale line-up van sprekers, optredens, denkers, kunstenaars, ontwerpers en technologen bekijken hoe in magie, het spektakel gebruikt wordt om technische processen te verbergen; hoe in mythes we verhalen en narratieven bouwen om complexe technologie in de cultuur te assimileren; en hoe we monsters gebruiken wanneer dingen verkeerd gaan en mensen geschaad worden.

Schrijf je in voor het Facebook event voor de laatste informatie over sprekers en events!

Hier zijn curatoren Tobias Revell en Natalie Kane om het festival te introduceren:

https://www.youtube.com/watch?v=8vOhQ_HLabU

Vacature: PR en Publiciteit Medewerker

Het Impakt Festival 2017 vindt plaats van 25 t/m 29 oktober. Ter versteviging van ons team zoekt Impakt per 1 juli een:

Medewerker PR en Publiciteit (gemiddeld 24 uur per week, tijdelijke aanstelling t/m 15 nov 2017)

Klik hier voor meer informatie.

Festival stagiaires gezocht!

Impakt is voor het aankomende festival op zoek naar stagiaires voor de afdelingen management, productie, PR en meer!

Klik hier voor meer informatie.

Impakt tip: FIBER Festival, met installatie en presentatie van Impakt festival curator Tobias Revell.

Sinds 2011 is het jaarlijks FIBER Festival een internationale ontmoetingsplek voor liefhebbers en makers van kunst, muziek en digitale cultuur. Het thema dit jaar is Prima Materia; alchemical thinking and making in art, design and music. Deze editie van het festival toont kunstenaars en ontwerpers die vragen stellen bij de relatie tussen mens, technologie en materiaal. 

In de Artefact tentoonstelling On Alchemy and Magic, georganiseerd in De Brakke Grond in samenwerking met FIBER, is de installatie The Finite State Fantasia, van Impakt festival curator Tobias Revell te zien, die ook op zaterdag 13 mei zal spreken tijdens de FIBER conferentie. De opening van de tentoonstelling is op 12 mei.

Datum: 13 mei
Tijd: 10:35
Locatie: De Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam
Tickets: Koop hier een kaartje voor de conferentie

Nieuwe Impakt Channel Lancering

Met het Impakt Channel wil Impakt een alternatief bieden voor traditionele media-sharing websites, zoals Vimeo en YouTube. Het probeert meer informatie, een gecureerde selectie en een kritische blik te bieden die specifiek is voor de context van mediakunst.

Dissecting Mimesis
Goochelaars Ontmaskerd is zo passé. Daarom neemt Impakt nu kunstenaars onder handen. Alle geheimen van het vak liggen in dit programma voor het oprapen. Voor iedereen die altijd al wilde weten waarom we lachen, huilen en schrikken van films: het doek valt, maar nieuwe mysteries ontstaan. Met werk van Emilia Ukkonen, Jack Feldstein en Paolo Gregori.

Beyond Architecture
Goede architectuur is een visueel avontuur, een sculptuur waarin je jezelf kunt verliezen. Onze stedelijke en industriele landschappen reflecteren de geschiedenis en hun publieke ruimtes zijn plekken die onverwachte vormen van interactie herbergen. Met werk van Justin Bennett, Paulien Oltheten, Not an Alternative en D-Fuse.