Daniel Cockburn: Presentation “All the mistakes I’ve made”

Presentatie van de anti-artist talk “All the mistakes I’ve made” van de Canadese artiest Daniel Cockburn. De presentatie vond plaats op 1 december in de Imakt Headquarters. Cockburn was artist in residence van 27 november tot 4 december 2011.

De kunstwereld barst van de events waarin kunstenaars een bloemlezing geven van alle hoogtepunten uit hun loopbaan tegenover een lichtelijk verveeld publiek. De Canadese filmmaker Daniel Cockburn draait het graag om. In zijn anti artist talk getiteld “All the Mistakes I’ve Made” doorgrondt hij zijn oeuvre in termen van esthetische en ideologische misstappen die hij heeft gemaakt. Aan de hand van die missers onderzoekt hij in hoeverre zijn onvermogen om goed te kunnen oordelen representatief is voor een negatieve tendens in hedendaagse kunst en cinema.

Hij zal zijn betoog ondersteunen met fragmenten uit zijn eigen werk en relevante voorbeelden uit het oeuvre van kunstenaars als Andrei Tarkovsky en Tim Burton.

Cockburn heeft tijdens zijn verblijf bij Impakt, naast zijn anti-artist talk de workshop ‘Scriptwriting and Performance for Film/Video/Urban Screens’ gegeven van 29 november tot en met 1 december. Ook gaf Cockburn een performance en maakte hij een film voor Impakt’s Urban Screenprogramma DEUS.

Sinds 1999 werkt hij als scriptschrijver, filmregisseur en videokunstenaar op het snijvlak van kunst, avant-garde cinema en narratieve film. Impakt vertoonde zijn werk voor het eerst tijdens het Festival van 2004. Zijn eerste feature length-film You Are Here won dit jaar de eerste prijs op het European Media Art Festival in Osnabrück en werd gescreened bij het Impakt Festival 2011.

One Trackback

  1. By Daniel Cockburn / zeroFunction on 13 juli 2012 at 17:40

    [...] 2011 Artist in Residence, Impakt, Utrecht — lecture/performance All The Mistakes I’ve Made [...]