Daniel Cockburn | All the Mistakes I’ve Made, pt. 2 26 mei 2015

Design by HOAX 2011
Tijd
20:00
Waar
Impakt Headquarters
Prijs
5,00

In het jaar 1994 brachten twee van Amerika’s heersende horrorfilmregisseurs allebei een film uit. John Carpenter In the Mouth of Madness en Wes Craven New Nightmare. Interessant genoeg waren beide een postmoderne benadering van het idee van verhalen vertellen, maar met tegengestelde conclusies. Eén film betoogt dat verhalen een manier zijn om het ‘kwaad’ te vatten en te verslaan, terwijl de andere aantoont dat verhalen juist een manier zijn van het kwaad om onze wereld binnen te komen en ons te verslaan. Dit is het startpunt van Daniel Cockburns lecture-performance “All The Mistakes I’ve Made, part 2 (how not to watch a film)” op dinsdag 26 mei bij Impakt (Lauwerecht 10, Utrecht).

Dinsdag 26 mei – Impakt Event 20:00u
Impakt Headquarters: Lauwerecht 10 Utrecht
Entree: EUR 5,00
(Let op! Cash only)

Deze presentatie is het eindresultaat van Daniel Cockburns EMARE residency bij Impakt. Hoewel het begint als een oprecht lijkende academische lezing over cinema zal het langzaam maar zeker ontvouwen door groter wordende sprongen in logica, ontsporend in meer en meer paranoïde conclusies die het publiek in een heerlijke staat van destabilisatie werpen, waarin geen enkele betekenis nog te vertrouwen is.

Lees meer over Daniel Cockburns residency bij Impakt.

Over All the Mistakes I’ve Made:

De kunstwereld barst van de events waarin kunstenaars een bloemlezing geven van alle hoogtepunten uit hun loopbaan tegenover een lichtelijk verveeld publiek. De Canadese filmmaker Daniel Cockburn draait het graag om. In zijn anti artist talk getiteld “All the Mistakes I’ve Made” doorgrondt hij zijn oeuvre in termen van esthetische en ideologische misstappen die hij heeft gemaakt. Aan de hand van die missers onderzoekt hij in hoeverre zijn onvermogen om goed te kunnen oordelen repre- sentatief is voor een negatieve tendens in hedendaagse kunst en cinema.

All the Mistakes I’ve Made (part 1) vond plaats bij Impakt 2011. Bekijk als voorproefje voor 26 mei de video report.