EN

About

IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] biedt een kritische en creatieve kijk op de hedendaagse mediacultuur en op innovatieve audiovisuele kunsten in een interdisciplinaire context.

Over

We onderzoeken vraagstukken op het snijvlak van de maatschappij, digitale cultuur en media vanuit verschillende invalshoeken en disciplines, zoals kunst, wetenschap en technologie.

Ons voornaamste project is het jaarlijkse IMPAKT Festival, een vijfdaags multimedia evenement met tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, paneldiscussies, performance, presentaties en artist talks op verschillende locaties in Utrecht.

Wij organiseren het hele jaar door activiteiten, zoals IMPAKT Works, een artist-in-residence project, en IMPAKT Events, tentoonstellingen, panels, artist-talks, een regelmatige serie van presentaties en vertoningen die draaien om een bepaald thema, beweging of kunstenaar. Het IMPAKT Channel is een platform waar kunstprojecten gepresenteerd kunnen worden die gemaakt zijn voor het internet, samen met geselecteerde programma’s van film en videokunst.

Team

Arjon Dunnewind (General and Artistic Director)
Froukje van Dooren (Head of Management)
Bram Koning (Technical & Exhibition Production)
Manon Falces (Technical Production)
Inez de Coo (Curator and Screenings Producer)
Saskia de Jong (Producent)
Anke Verbeek (Producent)
Michelle Franke (PR & Marketing)
Lars Bleijenberg (PR & Marketing)
Sabine Persijn (PR & Marketing)
Paul Schmidt (Curator and Volunteer Coordinator)
Jeroen Witjes (Students Programme and Interns Coordinator)
Bo Mulder (Production and Financial Administration)
Michael Van Rosmalen (IT and Technical Support)

INTERNS 2021

Nicoleta Cîrlig, Lindi Eijsker, Mandy Heilig, Nickie Katrantsioti, Lucy Klammer, Magdalena Klein, Klaudie Kovarova, Bernice Ong, Karolína Sedlákovká, Tara Swietochowska, Lili Szarvas, Wan Zheng.

Stages

Geen stageplekken meer beschikbaar voor 2021. Je kan je nog steeds aanmelden voor een stageplek in 2022.

IMPAKT biedt het hele jaar door stages in verschillende vormen, lengtes en richtingen. Er zijn geen deadlines of vaste data om je aan te melden. In onze ogen is het minimum van een zinvolle werkperiode een periode van minstens drie maanden. Bekijk de verschillende stageprofielen hier. Een stage bij IMPAKT kan zijn in het kader van een studie (voor ECTs) of juist het opdoen van professionele ervaring. Tegenover je stage bij IMPAKT staat een vergoeding gebaseerd op het aantal dagen dat je werkt.

Go to Internship profiles

Geïnteresseerd in een stage bij IMPAKT? Vul hier de questionnaire in.

Het programma word bedacht door IMPAKT’s artistieke leider en (gast) curatoren. Dit betekent veel onderzoek doen en contact houden met kunstenaars en andere instituten in de wereld van audio-visuele kunst en nieuwe media. Er is naast dit, veel meer dat moet worden georganiseerd als je zo’n programma wilt realiseren. Als stagiar help je het artistieke en productionele team met hun taken. Dit varieert van taken zoals het vinden van locaties van werken en het comuniceren met andere partijen en het coördineren van residencies. Een stage in de productie en programma afdeling geeft je de kans om waardevolle ervaring op te doen in de wereld van kunst en events en om een netwerk op te bouwen. Het helpt om een inzicht te krijgen in het proces van concept, naar de realisatie van een event, tot festival programma of tentoonstelling. Daarnaast, geven we je de kans, om veel verschillende werken te zien en zo jouw horizon te verbreden in de wereld van film/video kunst.

Vrijwilligers

Wil jij onderdeel uitmaken van het IMPAKT Festival 2019? Er zijn verschillende functies die je kunt vervullen zowel voor, tijdens als na het festival.

Sign up here

Voor meer informatie of vragen kun je een mailtje sturen naar volunteers@impakt.nl

2021 Fondsen, Sponsoren & Partners:


Contact

IMPAKT
Centre for Media Culture
Lange Nieuwstraat 4
3512PH Utrecht

+31 0 30 29 44 493
info@impakt.nl

Board of supervisors

N.R.A. Hille: chairperson and treasurer
F.L.K. Koolen : board member
I.O. de Vries: board member

ANBI