EN

Impakt presentaties bij ISEA2017 in Manizales, Colombia

Impakt presentaties bij ISEA2017 in Manizales, Colombia

Op vrijdag 16 juni zal Impakt directeur Arjon Dunnewind twee presentaties geven bij ISEA2017, onderdeel van The International Image Festival in Manizales, Colombia.

 

Het International Image Festival is een evenement over elektronische kunsten en digitale cultuur dat sinds 1997 georganiseerd wordt door het Visual Design Department van de Universidad de Caldas in Colombia. Dit jaar zal het festival onderdak bieden aan ISEA2017, één van de meest belangrijke symposia over elektronische kunst in de wereld, die voor het eerst gehouden wordt in een Latijns Amerikaans land. Het volledige programma van het festival kan hier worden gevonden.

 

  • Vrijdag, 16 juni • 17:00 – 17:30

Frankenstein in the Garden of Eden

Spreker: Arjon Dunnewind

C209 – Campus Central, Universidad de Caldas – Calle 65 # 26 – 10

Onderdeel van het programma: SPECIAL EVENTS // Eventos Especiales

Klik hier voor meer informatie.

Over Frankenstein in the Garden of Eden

Verbonden aan thema’s als Bio-Hacking en Bio-Creation zal het Impakt Festival een selectie van thema’s, projecten en kunstenaars uitlichten die het recentelijk heeft gepresenteerd. De presentatie richt zich op kunstenaars die verschillende definities van wat natuurlijk en menselijk is bespreken. De projecten in de presentatie tonen visies op post-natuurlijke omgevingen waarin technologie en het menselijk lichaam onafscheidelijk zijn geworden. Zonder technofobie en technofetisjisme bespreken de kunstenaars in deze presentatie ethische en filosofische vragen die naar boven zijn gekomen uit hedendaagse technologische ontwikkelingen. Door het waarschijnlijke en het mogelijke te tonen moedigen zij ons aan om te denken over het wenselijke. De presentatie bespreekt het werk van kunstenaars als Floris Kaayk (NL), Koert van Mensvoort (NL), Jeroen van Loon (NL), Agi Haines (GB) en het Critical Art Ensemble (USA). Een presentatie van Arjon Dunnewind, algemeen directeur van Impakt.

 

 

  • Vrijdag, 16 juni • 17:30 – 17:50

European Media Art Network & European Media Artists in Residence Exchange (EMAN/EMARE)

Sprekers: Arjon Dunnewind en Peter Zorn

Universidad de Caldas Sede Central – Auditorio Humberto Gallego Gamboa Calle 65 # 26 – 10,

Onderdeel van het programma: INSTITUTIONAL PRESENTATIONS // Presentaciones Institucionales

Klik hier voor meer informatie.

Over EMAN/EMARE

Het ‘European Media Art Network’ (EMAN) is opgericht in 2007. EMAN is ontwikkeld uit het European Media Artists in Residence Exchange (EMARE), een project dat begon in 1995. EMAN is opgericht door vier belangrijke instituten voor de Europese mediakunst: Impakt (Nederland), InterSpace (Bulgarije), VIVID (Groot-Brittannië) en Werkleitz (Duitsland). Op het moment bestaat EMAN uit FACT, Foundation for Art and Creative Technology (Groot-Brittannië), Bandits-Mages (Frankrijk) en de twee oprichters Werkleitz en Impakt. Het netwerk reikt jaarlijks productie beurzen uit aan uitmuntende Europese mediakunstenaars en steunt het onderzoek, de productie, presentatie en distributie van mediakunst in Europa en verder. In 2007 en 2008 ontving EMAN steun van ‘Culture 2007-2013′ programma van de Europese Unie om een serie van artist-in-residence programma’s te ontwikkelen voor de vier EMAN leden. In 2012 en 2013 steunde de EU een uitwisseling van Europese en Mexicaanse kunstenaars voor artist-in-residence programma’s bij de vier Europese EMAN leden en media labs in Mexico. In 2014 en 2015 ontving EMAN vergelijkbare financiering om een uitwisseling van kunstenaars uit Europa, Canada en Australië te organiseren.

 

 

Deze presentatie wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Nederland

stimulerings

 

 


Deel

Abroad archief

Website by HOAX Amsterdam