EN
Meer info

We Are Data

Webproject van IMPAKT x Cairotronica

Data is het nieuwe goud van onze technologiegedreven wereld. Wat betekent dat in de praktijk? Hoe en waarom gebruiken we nieuwe technologieën? Tijdens het Cairotronica Festival 2021 (26 april – 1 mei) presenteren IMPAKT en Cairotronica het nieuwe webproject We Are Data: het resultaat van een samenwerking die in 2019 begon tussen Cairotronica in Egypte en IMPAKT in Utrecht.

We Are Data richt zich op de complexiteit van data en technologie, en hoe we daarmee om kunnen gaan. Zeven maanden lang werkten Egyptische en Nederlandse kunstenaars nauw samen. In deze periode organiseerden Cairotronica en IMPAKT lezingen, presentaties, interviews, tentoonstellingen, screenings en een serie workshops voor de kunstenaars. In de workshops werden de kunstenaars door mentoren begeleid om hun projecten verder uit te werken. Met het webproject We Are Data presenteren we alle projecten van de Egyptische kunstenaars.

Maar dat is niet alles! De komende tijd zullen we exclusieve lezingen van internationale experts op het gebied van kunst, sociale wetenschappen en technologie aan het webproject toevoegen, om samen na te denken over belangrijke vraagstukken met betrekking tot data: Evgeny Morozov, Miriam Rasch, Nishant Shah, Ramon Amaro, Nanjala Nyabola, Adham Selim, Fady Asleh and Farah Barqawy.

We Are Data is een samenwerking tussen Cairotronica en IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur], ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Arab Studies Institute (ASI). Curatoren van het project: Ghalia Elsrakbi (Cairotronica) en Arjon Dunnewind (IMPAKT). Kunstenaars: Imane Ibrahim, Sabah Elhadid, Ahmed Soleman, Shadwa Ali, Mona Makhlouf en Ahmed Aiuby. Mentoren: Sabrina Verhage, Coralie Vogelaar en Jeroen van Loon.

Bekijk We Are Data hier