EN

Archief

Screening

Film: Programma I De meester en de reus

De aangekondigde Duitse films uit de 20°” Jaren (Ruttmann, Richter, Metzner e.a.) worden niet op IMPAKT vertoond maar zullen in mei in Ekko’s filmhuis te zien zijn. Exactere informatie hierover zul je in het programmablaadje van mei kunnen vinden.

De Meester en de Reus

Regie: Johan van der Keuken
Nederland, 1980.

De filmmaker heeft als thema de schepping in wedijver gekozen Dit thema komt voor in de mythologieén van verschillende volkeren: wat de ene god schept wordt door de andere vernietigd. Als geheel gaat de film misschien nog het meest over echt en onecht en de lagen daartussen In deze experimentele film ontmoeten mythe en materiéle werkelijkheid elkaar soms. Fictieve scenes (een man en een vrouw in de half werkelijkesfeer van een 20ste eeuwse afbraakbuurt) zijn naast documentaire scénes (het leven aan de rand van een woestijn) gezet.

 

 

Life and Death

Animatie: Joost Roelofsz, Rogier Proper.
Nederland, 1979.

In deze film vliegt de kijker achterwaarts door het universum van tekenaar Prof. Roelofsz. Ils het een droom van een paar minuten of de eeuwigdurende gruwelijke realiteit? Een film zonder eind en begin, een Bee vicieuze film waar leven ongemerkt overgaat in dood, en dood dus in leven…


Deel