EN

Archief

Tentoonstelling

XPOSITIE

26 maart 1988
— 27 maart 1988
00:00

Locatie: Ekko

Tijdens het IMPAKT weekend Muller er in EKKO ook objectenen schilderijen geëxposeerd worden Deze zijn geselecteerd in samenwerking met de Amsterdamse galerie Pieter Berkhout.

Van Joep Backhuys bijvoorbeeld zullen zijn uit onderdelen van 2CV’s samengestelde objecten te zien zijn. De eend met zijn nog door gedachten van stroomlijning en snelheid bedorven vormen vormden voor hem een aanleiding voor het maken van op dieren lijkende beelden.

De Griek Dionissis Papasthotos exposeert een aantal van zijn schilderijen waarin hij experimenteert met gemengde technieken.
Van de hand van Pieter Berkhout zullen er een aantal met gemengde technieken bewerkte kartonnen dozen te zien zijn. Binnen dit werk onderzoekt hij schilderstructuur en motieven.
Ralph Gygli uit Zwitserland zal een gedeelte van het gebouw inrichten met een installatie.
Verden zal er werk hangen van Roberto Riviello. Hij bekleed grote oppervlakken met enveloppes beschilderd met symbolen.
Naast dit werk zal er ook nog fotografisch werk hangen van twee Utrechtenaaren. Van Leo van Mil, van wie ook twee 8-mm films vertoond worden zal er een aantal foto’s hangen.

Het werk van Jeroen Wandemaker hangt tussen object en foto in. Het zijn pogingen om uit de ave vlakke fotografie los te breken. Maskers van zwart mensen, indringend starende maar verder uitdrukkingsloze gezichten omgewerkt tot driedimensionale ontsnappingen uit het vlak.


Deel
Website by HOAX Amsterdam