EN

Archief

Event

Manuals for the 21st Century: Het Evenement

15 mei 1998

In ‘Manuals for the 21st Centurybiedt Impakt ruimte aan een persoonlijk en eigenzinnig futurisme: werk van kunstenaars dat het heden analyseert, ontwikkelingen brutaal extrapoleert en handreikingen voor de toekomst biedt. Dit resulteert in een multidisciplinaire tentoonstelling en een speciaal evenement.

Op deze avond zullen vertoningen van films en video, performances en lezingen elkaar afwisselen. Voorlopig programma:

Way StationHalflifers (US, 1996, video, 6:30)
AUTOBUSZemira Alajbegovic en Neren Korda (Slovenia, 1993, video, 11:00)
Involuntary ConversionJeanne C. Finley (US, 1991, video, 9:00)
Cable XcessKristin Lucas (US, 1997, video, 5:00)
DonorKevin en Jennifer McCoy (US, 1995, video, 6:00)
Happy Birthday in LucyTxuspo Poyo (US, 1995, video, 16:00)

Daarnaast zijn er lezingen (van ondermeer hoogleraar Vrouwenstudies; Rosi Braidotti) met muzikale ondersteuning van het New Yorkse DJ duo Soundlab en een optreden van Scanner.

Soundlab is een DJ collectief uit de New Yorkse Illbient scene, waarvan DJ Spooky de bekendste representant is. Onder de noemer ‘cultural alchemy’ experimenteren Soundlab DJ’s Beth Coleman (DJ Singe) en Howard Goldkrand (DJ Verb) met vorm en structuur. Hun muziek is gefragmenteerd, experimenteel maar ook funky.

Scanner is een geluidsartiest en datapiraat die de in de ruimte zwevende stemmen en geluiden scant en ze vervolgens mixt met elektronische muziek tot intrigerende geluidscolla- ges. Zijn fascinatie voor de nieuwste technologische ontwikkelingen in menselijke communi- catie komt tot uitdrukking in een speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde muziek- en videoperformance.


Deel
Website by HOAX Amsterdam