EN

Archief

Screening

ESCATOPIA

1 november 2002
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
16:00
2 november 2002
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
21:00

Utopisch denken handelt vaak over het achterlaten van de ‘beschaafde wereld’: de plek die hopeloos vervuild en gekweld is door het moderne leven. De reis leidt dan naar vredige isolatie in een ruimtecapsule of naar het zuiverende spektakel van de ‘Apocalyps’. Dit programma bestaat uit een verzameling science fiction films en videoverslagen door kunstenaars en andere moedige futurologen.

 

DWARF STAR

Mike Kuchar
16MM / 00:19:00 / UNITED STATES / 1974
Kuchars verbeeldingskracht explodeert terwijl hij speculeert over het jaar 600.000.000 A.D. Een gedeeld menselijk ras wordt bijeengebracht om een confrontatie aan te gaan met wereldrijken van de melkweg, ‘cybernetica’, evolutie, natuurverering, en de grootste atoomexplosie die de hemelse krachten kunnen loslaten. Dit alles is gefilmd in prachtige kleuren en rijk gevuld met visuele effecten. Dus doe uw veiligheidsgordel om voor een reis naar de verre exotische toekomst en de sterren die daarbuiten liggen.

 

WITHOUT TITLE

Romeo Grünfelder
35MM / 00:13:00 / GERMANY / 2000
Een cubo-futuristisch portret van de natuurkundige Illobrand von Ludwiger en zijn transcendente fantasie over de zes-dimensionale verenigde kwantumveld theorie op het gebied van UFO’s.

 

EXCHANGE PROGRAM: GALACTICA/LIFE SPACE

Torsten Z. Burns
VIDEO / 00:14:00 / UNITED STATES / 2002
Een fusie tussen gebeeldhouwde lichamen en ruimte- en tijdlichamen. Het leven opnieuw uitvinden aan boord van een geïmproviseerd ruimtestation.

 

DAVID BOWIE – SPACE ODDITY

Malcolm Thomson
VIDEO / 00:05:00 / UNITED KINGDOM / 1969
David Bowie’s ‘space-rock’ klassieker over de angstaanjagende ervaringen van astronaut Major Tom in het heelal.

 

IMITATIONS OF LIFE

Mike Hoolboom
VIDEO / 00:20:00 / CANADA / 2000
Mike Hoolboom plundert de gehele filmindustrie voor deze epische meta-science fiction, waarin toekomst en heden als een eindeloze parade van beelden worden weergegeven. Science fiction als een wereld vol misplaatste angsten en dromen en een plaats waar de toekomst die er al is wordt verbeeld.

 


Deel
Website by HOAX Amsterdam