EN

Archief

Discussie

JUICY MEADOWS 2: EYEWITNESS

10 december 2005
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
16:00
11 december 2005
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
12:00

Ingrijpende gebeurtenissen trekken dag in dag uit aan ons voorbij. De indruk die ze op ons maken hangt helemaal of van de positie waarin we ons bevinden.

Monitoring the Dordtselaan for Maximum Peace of Mind
Klaas van Gorkum (Nederland, 2004, video, 15:00 min)
Een jaar lang namen Klaas van Gorkum en Iratxe Jaio het dagelijkse leven in de Dordtselaan op, de straat waar ze leefden en een van de zogenaamde ‘hotspots’ van Rotterdam. Monitoring the Dordtselaan for Maximum Peace of Mind is een film over het nihilisme van een transparante samenleving.

Prime Time Paradise
Persijn Broersen & Margit Lukácz (Nederland, 2004, video, 11:00 min)
Dagelijks komen nieuwsberichten en andere televisiebeelden voorbij in een eindeloze stroom die de kijkers met stomheid slaan. Als gehypnotiseerd doen ze niets dan kijken en kijken. Identificatie en bespiegeling zijn onmogelijk.

The Fall
Sami Kallinen / Martijn Tellinga (Nederland, 2004, video, 05:25 min)
The Fall ontvouwt zich als een meditatie op de extreme keuzes die twee mensen, geliefden wellicht, onder aangrijpende omstandigheden moesten maken.

History of the world Part 11
Herman Helle (Nederland, 2004, video, 05:39 min)
Deze animatie van Herman Helle is even kort als dramatisch. Met materialen als klei en huishoudelijk afval wordt de aanval op het World Trade Center geschetst vanuit het perspectief van de slachtoffers.

Meditation on violence
Sagi Groner (Nederland, 2005, video, 13:36 min)
Een verontrustende video samengesteld uit beelden van precisiebombardementen in Kosovo. Groner deelt het beeldmateriaal dat hij heeft gevonden op het internet samen met zijn bespiegelingen en deconstrueringen.

The Washing Machine
Douwe Dijkstra (Nederland, 2005, video, 04:11 min)
Een dikke man zit televisie te kijken. Hij ziet zichzelf op televisie verschijnen in een reeks televisieprogramma’s. Zo komt hij in een oorlogsgebied terecht en zit hij in een commercial voor wasmachines. Het leven is een kwestie van een druk op de knop.

Hello Film
Reinaart Vanhoe (Nederland, 2005, 16mm, 11:30 min)
Een film over film. “Ik wandel in mijn hoofd en ben blij dat zich in film niets permanents moet bevinden. Ik kan mijzelf leiden van kader naar kader en ik word niet verplicht om te begrijpen. Film is een eenvoudig spel van ‘geloven in’. Als een vogel fluit is het omdat hij zijn mond opent. Maar een film is volledig geregisseerd.”

All Wrong
Gabriel Lester (Nederland, 2005, video, 11:00 min)
Een film die geheel is samengesteld uit van het internet gedownload audiovisueel materiaal. Gabriel Lester heeft geen aanvullende geluids-, film- of videoapparatuur gebruikt maar vertrouwde op beeld- en video-zoekmachines van Google, Alta Vista en Yahoo.


Deel