EN

Archief

Panel Discussie

FRANS ZWARTJES (DUTCH MASTERS)

COUCH.CLUB

9 december 2005

De COUCH.CLUB is de plek in het Impakt Festival waar aandacht wordt besteed aan de achtergronden van de programmering. Er zijn lezingen over net.art en kunstenaars lichten hun ideeën toe en gaan in discussie met elkaar en het publiek. Aan de hand van films van anderen proberen filmmaker’s inzicht te geven in hun inspiraties en hun manier van kijken. Ook is er ruimte om demonstraties en ‘sneak previews’ van nieuw werk te geven. Vanuit het muziek programma is er een miniworkshop en een bijzonder performanceconcert van de Deense Goodie-pal. Voor de couch.clubs in ’t Hoogt gelden normale entreeprijzen terwijl die in Kikker gratis toegankelijk zijn.

In deze couch.club zal Frans Zwartjes, de ‘éminent grise’ van de Nederlandse experimentele film, geïnterviewd worden door Moniek Toebosch. Aan de hand van een filmselectie die hij voor deze couch.club maakte vertelt hij hoe zijn werk zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Zie ook pag 15 (De couch.club is in het Nederlands.)

Mosaik in Vertrauen
Peter Kubelka (Austria, 1955, 16mm, 17:00 min)
A Movie
Bruce Conner (USA, 1958, 16mm, 12:00min)
Sorbet III
Frans Zwartjes (The Netherlands, 1968, 16mm, 6:00 min)
Living (The Netherlands, 1971, 16mm, 15:00 min)

MONIEK TOEBOSCH is beeldend kunstenaar, filmmaakster, actrice, en regisseur. Als actrice heeft zij aan diverse films van Frans Zwartjes meegewerkt. Sinds januari 2004 is ze directeur van Stichting DasArts.


Deel
Website by HOAX Amsterdam