EN

Archief

Panel Discussie

HENRI PLAAT & BARBARA METER (DUTCH MASTERS)

COUCH.CLUB

8 december 2005

De COUCH.CLUB is de plek in het Impakt Festival waar aandacht wordt besteed aan de achtergronden van de programmering. Er zijn lezingen over net.art en kunstenaars lichten hun ideeën toe en gaan in discussie met elkaar en het publiek. Aan de hand van films van anderen proberen filmmaker’s inzicht te geven in hun inspiraties en hun manier van kijken. Ook is er ruimte om demonstraties en ‘sneak previews’ van nieuw werk te geven. Vanuit het muziek programma is er een miniworkshop en een bijzonder  performanceconcert van de Deense Goodie-pal. Voor de couch.clubs in ’t Hoogt gelden normale entreeprijzen terwijl die in Kikker gratis toegankelijk zijn.

In deze gecombineerde COUCH.CLUB zullen Henri Plaat en Barbara Meter geïnterviewd worden door Kees Hin. De door hun geselecteerde korte films en filmfragmenten zijn de basis van een gesprek over hun werk. Zie ook pag 13-14 (De couch.club is in het Nederlands.)

BARBARA METER zal eerst haar selectie laten zien waarin twee sleutelwerken de experimentele film van eind jaren zestig, begin jaren zeventig gecombineerd worden met meer recente werken.

Berlin Horse
Malcolm le Grice (UK, 1970, 16 mm double projection, 7:00 min)
TV
Kurt Kren (Austria, 1967, 16mm, 7:00 min, silent)
Tap
Guy Sherwin (UK 1975-2004, 16mm, 3 min)
Home Stories
Matthias Muller (Germany, 1991, 16mm, 6:00 min)

HENRI PLAAT gooit het over een heel andere boeg en duikt diep het verleden in met fragmenten van films die in zijn kinderjaren diepe indruk op hem maakten. De Tweede Wereldoorlog en avonturen van kleine jongetjes zijn terugkerende elementen in zijn filmkeuze. Met fragmenten van onder andere:

Germania Anno Zero
Germania anno zero
Roberto Rossellini (Italy, 1948)
Kamennyy tsvetok / The Stone Flower
Aleksandr Ptushko (Soviet Union 1946)
Thief of Bagdad
Ludwig Berger, Michael Powell a.o. (UK, 1940)
Vampyr
Carl Theodor Dreyer (France/Germany, 1932)

KEES HIN regisseerde meer dan zestig documentaires en televisiefilms. Hij is als advisor verbonden aan de de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam.


Deel
Website by HOAX Amsterdam