EN

Archief

Panorama

PANORAMA 2: TUNE-IN

8 december 2005
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
22:00
10 december 2005
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
12:00

Hallucinaties in variaties. Laatste levensmomenten, synesthetische geneugten, bad trips en bewustzijnsverruimende pulsaties.

The influence of ocular light perception on metabolism in man and in animal
Thomas Draschan & Stella Friedrichs (Duitsland, 2005, 16mm, 05:00 min)
Een found-footagefilm wordt, begeleid door een Italiaanse softporno-soundtrack uit de jaren zestig, twee maal herhaald. Beide keren wordt een reeks beelden gesynchroniseerd met de soundtrack. De film illustreert hoe ogen licht waar kunnen nemen en toont beelden met een krachtige visuele impact.

Mirror mechanics
Siegfried A. fruhauf (Oostenrijk, 2005, 35mm, 07:30 min)
De spiegel is een instrument voor misleiding. Ze komt nooit geheel overeen met de beelden die haar worden gepresenteerd maar ze kan die beelden wel omdraaien en omvormen tot hun antithesen: tot tegenbeelden.

Fossilization
Kurt d’Haeseleer & Wies Hermans (België, 2005, video, 09:00 min)
Fossilization is een hermetische meditatie op het blijmoedige verval van de westerse beschaving. De film vermengt olieverslaving, sociale segregatie, snelheid, massatoerisme en massamedia tot een smerige pixelcocktail met een bittere nasmaak.

Tuned
Oliver Pietsch (Duitsland, 2004, video, 14:00 min)
Scènes uit mainstream films worden meesterlijk gemonteerd tot een bewustzijnsstroom en worden op een hoger plan gebracht door een roerende soundtrack. Werp een steels blik op wat euforische momenten in Hollywood in deze compilatie van geveinsde bedwelming.

_grau
Robert Seidel (Duitsland, 2004, video, 10:01 min)
_grau is een persoonlijke bespiegeling op herinneringen die naar boven komen tijdens een auto-ongeluk, waarbij gebeurtenissen uit het verleden opkomen, samenvloeien, vervagen en uiteindelijk vervluchtigen. Een uiterst persoonlijke momentopname van een heel leven in zijn laatste seconden.

Dot
Ryoichi Kurokawa (Japan, 2004, video, 04:05 min)
Geluid en beeld worden samengesteld uit volledig digitaal gegenereerde materialen en worden als een geheel onder handen genomen.

Chronomops
Tina Frank (Oostenrijk, 2004, video, 02:00 min)
De deuren van de perceptie gaan weer eens open, maar nu elektronisch.

Even odd even
Barbara Doser (Oostenrijk, 2004, video, 07:30 min)
Een pulserend patroon van zwarte en witte lijnen, doortrokken van een dik tapijt aan geluid. Af en toe glipt het visioen, als in een beeldpuzzel, een nieuwe ruimtelijke dimensie binnen.

Tester
Michaela Schwentner (Oostenrijk, 2004, video, 05:25 min)
Schwentner vertaalde de muziek van Radian naar een abstracte video, gebruik makend van evoluerende vierkante en rechthoekige ramen.

Kosmos
Thorsten Fleisch (Duitsland, 2004, video, 05:15 min)
Het mysterie van de kristallen wordt nader bestudeerd. Wat verleent hen toch de magische krachten die mystici door de eeuwen heen aan hen hebben toegeschreven? Door kristallen direct op het film te laten ontstaan, worden hun mystieke kwaliteiten recht op het doek geprojecteerd.


Deel
Website by HOAX Amsterdam