EN

Archief

Panorama

PANORAMA 4: HABITAT

9 december 2005
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
20:00
11 december 2005
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
14:00

Een huis is nooit zomaar een huis. En de stad die we overdag als zo vanzelfsprekend ervaren openbaart in de nacht zijn ware pracht.

Let Go Aviary
Sookoon Ang (Singapore, 2004, video, 03:20 min)
Jezelf als je enig gezelschap. Alleen maar niet eenzaam. De verbeelding krijgt de vrije loop.

Whereto I Go
J Tobias Anderson (Zweden, 2005, video, 04:46 min)
Deze video toont hoe een man de confrontatie aangaat met zichzelf. Dit soort ontmoeting is niet altijd zo lonend is als gehoopt zou mogen worden.  Klassieke filmfragmenten zijn opnieuw gemonteerd en geanimeerd om dit dilemma te illustreren.

Wohnhaft
Bernhard Marsch (Duitsland, 2004, 35mm, 08:31 min)
Net als mensen laten ook woningen zich soms lezen als een boek. Plaatjes uit het verleden. mislukte liefdes en een obsessieve verzamelwoede.

Quoi de neuf Docteur?
Jean-Charles Hue (Frankrijk, 2004, video, 08:20 min)
Een portret van een Franse jongen die met volle teugen van het leven geniet: badderen in de tuin, buiten het zicht van de politie blijven en ‘s nachts  konijnen stropen.

Nacht
Gloriana Severdija (Duitsland, 2004, video, 30:40 min)
Het kleurrijke mozaïek van een nacht in de stad. Berlijn. Een camera dwaalt rond door de straten, gebouwen en cafés. Waar zijn we naar op zoek en waar komen we op uit? Een ritmisch en oogstrelend portret van nachtelijk Berlijn.

house-birmingham
Wolfgang Weileder (UK, 2005, video, 09:42 min)
Over een periode van twaalf dagen construeerden en deconstrueerden twee groepen bouwvakkers simultaan de geraamtes van een reeks gebouwen die iets weg hadden van twee in elkaar grijpende huizenblokken. Het proces was zo gesynchroniseerd dat de constructie en deconstructie opeenvolgend
was gechoreografeerd. De tegenover elkaar liggende segmenten van de twee huizenblokken bewogen langzaam om elkaar heen tot House-Birmingham uiteindelijk voltooid was. House-Birmingham verkent de relatie tussen het tijdelijke en het permanente in de architectuur en onderzoekt tevens de grenzen
tussen proces, kunst en documentatie.


Deel
Website by HOAX Amsterdam