EN

Archief

Panorama

PANORAMA 7: GLOBAL OBSERVATIONS

9 december 2005
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
12:00
11 december 2005
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt
20:00

Kunstenaars zwerven de wereld over en richten hun blik op opmerkelijke verschijnselen, de kracht van de massa, sporen van het verleden en de vluchtige aanwezigheid van iets dat buitenaards leven zou kunnen zijn.

13 ou 14
Jan Peters (Frankrijk, 2004, video, 22:10 min)
Als een specialist in persoonlijke filmdagboeken filmt en becommentarieert de Duitse filmmaker Jan Peters toevallige situaties waar hij tijdens zijn omzwervingen in verzeild raakt. Aan de hand van materiaal uit het nationale archief gaat deze film in op de relatie die de kunstenaar en zijn familie met Frankrijk onderhouden.

Stadtplan
Reynold Reynolds (Duitsland, 2005, 35mm, 14:00 min)
Reynolds toont zijn persoonlijke gezichtspunt op zijn huidige woonplaats, Berlijn. “We lezen de straten met onze voeten,” zo zegt hij zelf om vervolgens op  een poëtische wandeling door de stad te gaan. Hij legt verscheidene markante plekken vast met zijn 16mm-camera en combineert ze vervolgens in naast  elkaar geplaatste beelden.

Ballad of the Flag
Caraballo-Farman (Argentinië, 2003, video, 03:30 min)
Deze video werd gefilmd op een bepaald moment en op een bepaalde plek maar hij had op ontelbaar veel andere plekken en momenten in de geschiedenis gefilmd kunnen zijn. Het hadden de fans van de tegenstander kunnen zijn, voorvechters van een ander ideaal, leden van een andere stam. Door de tijd te manipuleren roept deze video zowel de gevaren als de macht en euforie op van die momenten van gemeenschappelijkheid.

Teufelsberg
Jutojo (Duitsland, 2004, video, 15:11 min)
Een aan zijn lot overgelaten radarstation in het bos. Koepels dansen op het crescendo van een viool in het puin. Een tocht naar binnen leidt naar de  toekomst van het verleden. Gecomprimeerde beelden en visioenen lossen op in de open ruimte.

Reason Is A Name Given To Collective Thought
Caraballo-Farman (Argentinië, 2003, video, 02:30 min)
Een abstract videobeeld van een juichende mensenmenigte waarin de hoofden en handen oplossen in een waterval van confetti. Zie ook Ballad of the Flag.

Sound of Microclimates
Semiconductor (UK, 2004, video, 10:00 min)
Sound of Microclimates onthuld de aanblik en het geluid van een reeks ongebruikelijke weerpatronen in het hedendaagse Parijs. De architectuur is hier verweven geraakt met de natuurlijke processen van het geografische landschappen. Binnen de context van onopgemerkte momenten in de tijd worden extreme microklimaten als de toekomst in stedelijke randverschijnselen gepresenteerd om zo de ongeziene stedelijke gebieden van morgen te onthullen.


Deel
Website by HOAX Amsterdam