EN

Archief

Panel Discussie
Panel Discussie

THINGS TO COME:

Things To Come is Impakts programmareeks over de sociale, ethische, artistieke en filosofische dimensies van opkomende technosociale ontwikkelingen.

De vraag wie de ruimte waarin onze stedelijke activiteiten zich afspelen bezit en configureert speelt een belangrijke – maar vaak onderkende – rol in de interactie met onze omgeving. Ze bepaalt in belangrijke mate wie toegang heeft tot stedelijke, maar ook tot onze persoonlijke ruimte. Geluid wordt steeds vaker ingezet als politiek middel om zowel onze stedelijke als persoonlijke ruimte af te bakenen. De ‘Mosquito’ verdrijft hangjongeren van hun plek en gevangenen in Guantanamo Bay worden gemarteld met heavy metal.

Deze ontwikkelingen vragen om een tegengeluid. Tijdens het Sonic Resistance event belichten kunstenaars en wetenschappers geluid in haar meest vervuilende, strijdlustige en virale vorm. Ge- luid overkomt ons niet alleen, geluid kan ook tactisch ingezet worden als middel van cultureel of politiek verzet. Klaas Kuitenbrouwer modereert de avond.


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam