EN

Archief

Music
Music

Skweee Analysis

In muzikale subculturen ontstaan soms stromingen met een compleet eigen geluid, dat te herleiden is naar specifieke, landen, steden of zelfs buurten. Het van origine Scandinavische Skweee is hier een interessant voorbeeld van. Skweee? Skweee is dubstepachtige funk, balancerend tussen space en 1990s R&B, Rick James en rave.

De eerste Skweee releases dateren uit begin 2006 en beide labels Flogsta Danshall (Zweden) en Harmönia (Finland) startten met een release van Randy Barracuda. Inmiddels heeft het virus zijn internationale varianten en kunnen we Skweee uit alle hoeken van de wereld horen. Er zijn Spaanse labels en artiesten, Canadezen, Engelsen en zelfs Nederland is vertegenwoordigd met een geheel eigen versie in de vorm van Coco Bryce. Tijdens de Skweee analysis nacht laat Impakt de internationale top van Skweee in al haar mutaties zien.

BMMB (a.k.a. Barracuda, Mesak, Michael Black) (Zweden)

Deze supergroep van Harmönia labelbaas Mesak, Randy Barracuda en Michael Black maakt electro die de zaal doet soppen met zijn zoete R&B-vocalen. Spin Magazine schreef het volgende over deze boys: ”Think ‘The Chronic’ dubbed onto a cassette with R2-D2 improvising Arabic melodies on top.” Exclusieve Nederlandse première. Later op de avond speelt Mesak nog een solo live set en doet Randy Barracuda een dj-set.

Coco Bryce (Nederland)

De Bredase Coco Bryce van het Nederlandse Lowriders collectief, is de man die de Skweee naar Nederland heeft gehaald. Hij combineert de voor het Skweee geluid zo typerende synthetische en cleane klanken met een diepere, woest klinkende hip hop sound.

Niño (Spanje)
Dat verse Skweee beats ook uit het Spaanse Valladolid kunnen komen bewijst Niño.

 


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam