EN

Archief

Panorama
Panorama

Brain Tuners

Rosa Menkman is als ‘visualist’ op zoek naar de artefacten van ongelukken in digitale media. Zowel in kunst als wetenschappelijk werk begeeft ze zich op het terrein van ‘glitch studies’: the art of artefacts. Zij werd als eerste Nederlandse kunstenaar gekozen voor een residency in Sao Paulo in het kader van de samenwerking tussen het Braziliaans Museum voor Beeld en Geluid en Impakt.

Willehad Eilers, ook wel bekend als Wayne Horse, presenteert ‘work in progress’ van zijn filmproject Teddymilks: The Illmannerd Milkman. Willehad wist voor deze film het vertrouwen van de beroemde showworstelaar Kent Hensley en schlagerzanger Adrian Falk te winnen en ze te laten acteren. Het resultaat is een even mooi als pijnlijk absurd geheel.

Tijdens een residency in Istanbul bij Platform Garanti maakten Sander Breure & Witte van Hulzen samen met diverse beroemde Turkse sterren waaronder Ebedi Dönüs een video waarin soap wordt gecombineerd met poëzie en opera. Melodrama, gewelddadige liefde en inmenging vanuit het hiernamaals.

Na Esmée Denters heeft Nederland een nieuwe internationale Youtubehit: Tim Smit. Deze ongekroonde special effects-koning wist met zeer beperkte middelen – volgens de legende 3 draaidagen, 150 euro en een pizza – de verbluffende korte film What’s in the Box? te maken. Hij presenteert tijdens deze PEN zijn nieuwe videoclip.

Gijs Gieskes krikt het geek-gehalte van de avond op middels een performance met zijn zelf ontworpen instrumenten die bestaan uit ‘circuit-bends’ van DJ-gear, acidmodules en synths. Zelfs gemodificeerde melkopschuimers werken als synthesizers in zijn wereld.

Verder met: Snel gesneden ultra-violence (Bande Annonce van Sabine Massenet), la vie miserable mit angst KABOOM! (Paikallaan van Mika J. Ripatti) en een hard-core wake-up call (Rotten Sound van Francois Rabet)

DJ William Head, het DJ alterego van Willehad Eilers, omlijst de avond met een fatsoenlijke portie muzikale vunzigheid.


Deel

Event archief