EN

Archief

Party
Party

YouTube Battle / Fritsch vs. The TechnoViking

In 2000 filmde de Duitse kunstenaar Matthias Fritsch een strak dansende body-builder in Lederhosen tijdens een street-rave. Het filmpje werd op Impakt en een aantal andere festivals vertoond, maar leidde verder een rustig bestaan, totdat het via-via op YouTube terecht kwam. Een internetlegende was geboren: The TechnoViking! Wereldwijd spreekt de zelfbenoemde crowd-controller tot de verbeelding en spelen mensen het filmpje na. Hommage of parodie, het onderscheid is onmogelijk te maken. Talloos zijn de varianten met animaties en alternatieve soundtracks. De TechnoViking is een echte viral.

Matthias Fritsch zal op de Impakt Closing Party de oerversie van de TechnoViking laten zien, een bloemlezing geven uit de diverse videos die in navolging zijn gemaakt en zijn nieuwste video ‘We, TechnoViking’ tonen.

Hierna barst de YouTube Battle los. Een geselecteerd aantal specialisten gaat de strijd aan. Wie kan het meest bizarre, fantastische of meelijwekkende YouTube-filmpje tonen? Deelnemers o.a. Dagan Cohen (bekend van De Wereld Draait Door en Upload Cinema), Eric van der Woude (VHS Trash connaisseur), Kristian Lukic (Straight from the Balkan), Sascha Roth (Worm Rotterdam), Matthias Fritsch en Hester Scheurwater. Als bezoeker kan je ook meedoen. Meld je aan via www.impakt.nl. Via de mobiele telefoon bepaalt het publiek uiteindelijk de winnaar.


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam