EN

Archief

Screening
Screening

An Exchange of Gestures and Emotions:

Onze samenleving als een circus van gebaren en emoties. Met een breed palet aan fysieke en verbale interacties definiëren geliefden, familieleden en volslagen vreemden hoe zij zich tot elkaar verhouden.

Fight – Melanie Manchot
(Groot-Brittannië, 2009, 16mm/file, 05:00 min.)
Een fysieke uitwisseling tussen een jonge fietskoerier en een Hells Angel op leeftijd. Alhoewel totaal verschillend in uiterlijk zijn de twee mannen in kracht en agressie aan elkaar gewaagd.

Dissonant – Manon de Boer
(België, 2010, video, 11:00 min.)
Een danseres improviseert ongeveer tien minuten zonder muziek op Eugène Ysaÿe’s 3 sonates for violin solo, een stuk waaraan zij een sterke herinnering heeft. Als het beeld op zwart gaat is het de beurt aan de toeschouwer om zijn geheugen aan te spreken.

Slabyj Rot Front – Victor Alimpiev
(Rusland, 2010, 35mm/file, 11:47 min.)
Een dozijn lichamen in een onbestemde ruimte bewegen volgens een gemeenschappelijke logica. Ze lijken iets te meten, te testen. Als in een estafette gaat de één verder waar de ander ophield. Een onvolmaakte vuist. Wat een slap Rot Front saluut!

Spat – Melanie Manchot
(Groot-Brittannië, 2010, 16mm/file, 08:00 min.)
Op een perron maakt een stel ruzie. Langzaam wordt duidelijk dat ze in gebarentaal met elkaar vechten. Alleen door zich niet van elkaar af te keren kunnen ze hun ruzie voortzetten.

Daddy’s Little Helper – Cecilia Lundqvist
(Zweden, 2010, video, 06:18 min.)
Een verhaal over onverschilligheid en moreel verval. De vrouw in de video probeert haar gedrag te rechtvaardigen. Schuldgevoel dringt zich op, maar niet genoeg om haar gedrag te veranderen.

Seven Songs About Thunder – Jennifer Reeder
(VS, 2010, video, 20:13 min.)
Een vrouw met opmerkelijk amusante verwerkingsstrategieën vindt in een bos het dode lichaam van een tienermeisje. Een donkere komedie over een moeder, een dochter, een leu- genares en haar therapeut.

1987-1993 – Marius Dybwad Brandrud
(Zweden, 2010, video, 11:00 min.)
“We waren er 7 jaar mee bezig. Mijn moeder en ik. We probeerden de perfecte foto van me te maken.”

 

 


Deel

Event archief