EN

Archief

Screening
Screening

Anticipating Eternity:

Weinig dingen spreken zo tot de verbeelding als het hiernamaals. De angst voor wat er na de dood komt is het fundament voor de meeste religies en vormt ook de sleutel voor veel beslissingen die mensen in hun leven nemen. Gelukkig inspireert het filmmakers ook tot prachtige films met hysterische special-effects.

4 – Edouard Salier
(Frankrijk 2009, video, 16:40 min.)
Vier letters, 400.000 mogelijkheden. Slechts één is er echt. Edoaurd Salier is misschien wel Frankrijks beste animatie-filmmaker. Naast korte films zoals Empire (Impakt 2005) maakt Salier ook commercials en muziekvideo’s (o.a. Nike en Massive Attack). Voor zijn nieuwste verbluffende animatie neemt hij vierletterwoorden als uitgangspunt. ‘Love’ is een vierletter woord. ‘Hell’ trouwens ook. Een hallucinante trip.

Bearing Witness – Jesse McLean
(VS 2009, video, 23:30 min.)
Hoe zien wij onszelf, als cultuur, in momenten met grote emotionele betekenis. Met beelden onttrokken aan mainstream televisie destilleert Bearing Witness momenten van oprechtheid uit mogelijk onoprechte bronnen: TV-evangelisten, deelnemers aan reality shows, screensavers, B-films. De film ontleedt de media die dergelijke beelden distribueert en emoties en ervaringen die normaal gesproken privé zijn publiek maakt om te voorzien in de behoefte aan sensatie en vermaak. Bearing Witness is een trilogie bestaande uit de delen The Eternal Quarter Inch, Somewhere Only We Know en The Burning Blue.

From Here to Eternity – Oliver Pietsch
(Duitsland 2010, video, 42:00 min.)
Een found-footage film over de representatie van de dood en het hiernamaals in speelfilms.


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam