EN

Archief

Screening
Screening

CITYTELLERS

Hoewel Francesco Jodice (Italië) een afgestudeerd architect is die zich ontwikkeld heeft tot één van de bekendste fotografen van Italië, maakt film een aanzienlijk deel uit van zijn oeuvre. Zijn werk gaat in op de veranderingen in sociale landschappen door gelijksoortige fenomenen over de hele wereld met elkaar te vergelijken.

Citytellers is een docufictie-serie over het fenomeen van zelforganisatie in de hypersteden Sao Paulo (Brazilië, 2006), Aral (Kazachstan, 2008) en Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, 2009). De Citytellers cyclus laat kijkers kennis maken met een vaak onbekende werkelijkheid die kritisch van een afstandje wordt bekeken. De objectieve blik van de camera doordringt alle hoeken van het stedelijke, natuurlijke en menselijke landschap vanuit een sterk beschrijvend perspectief van het fenomeen zelforganisatie in Sao Paulo, de instortende ecosystemen rond het Aralmeer tot de constante paradox van Dubai, waar een paradijs van luxe en welvaart de duistere kant van onmenselijke armoede en uitbuiting aan het oog onttrekt.

Franceso Jodice zal spreken over de ontwikkeling van Citytellers en aan de hand van fragmenten laten zien hoe hij is omgegaan met de verschillende verhaallijnen in de films.


Deel

Event archief