EN

Archief

Tentoonstelling
Tentoonstelling

A World Without Us (2018)

Tentoonstelling met lezingen, events, panels, workshops en filmvertoningen.

A World Without Us was te zien van 23 November 2018 - 3 February 2019.

Een Wereld Zonder Ons stelt zich voor hoe de wereld zal zijn zonder mensen. De manier waarop we nu met natuur en milieu omgaan zorgt dat dit moment veel sneller zou kunnen aanbreken dan we voor mogelijk houden. In 2007 schreef Amerikaanse journalist Alan Weisman in zijn non-fictie boek The World Without Us, wat er met de planeet zou gebeuren als mensen plotseling zouden verdwijnen. Hij licht toe welke sporen van menselijke civilisatie verloren zouden raken, hoe steden en huizen kapot zouden gaan, welke materialen en structuren het langst zouden overblijven en hoe de verschillende niet-menselijke organismen zouden ontwikkelen na de verdwijning van de mensheid. Een Wereld Zonder Ons wil de urgentie van een verbeterde omgang met natuur overbrengen. De tentoonstelling belicht zowel de schade die we als mensen veroorzaken als manieren waarop we met technologie kunnen omgaan om oplossingen te vinden.

Dit programma is verbonden aan het Post-truth thema waarop IMPAKT zich in 2018 richt. De ontkenning van klimaatverandering is een belangrijke kwestie in onze Post-truth maatschappij. Deze ontkenning draagt bij aan een atmosfeer waarin het bijna onmogelijk is om een gevoel van urgentie tot stand te brengen. Het gevolg is dat er nog steeds te weinig sociale en politieke steun is om noodzakelijke veranderingen tot stand te brengen.

Deze tentoonstelling is onderdeel van het EMAP/EMARE project en wordt ondersteund door het Creative Europe Programma van de Europese Unie, Gemeente Utrecht, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Stichting Democratie & Media.

 


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam