EN

Archief

Tentoonstelling
Tentoonstelling

IMPAKT Exhibition: A World Without Us

24 november 2018
— 3 februari 2019
12:00 — 17:00


Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture

Doe elke zaterdag om 16:00 uur mee met de rondleiding door de tentoonstelling!

A World Without Us stelt zich een wereld voor zonder mensen. De manier waarop we als soort momenteel omgaan met de natuur en het milieu, betekent dat de tijd misschien veel eerder aankomt dan we ons kunnen voorstellen. In 2007 publiceerde de Amerikaanse journalist Alan Weisman een non-fictiewerk getiteld The World Without Us waarin hij beschrijft wat er met de planeet zou gebeuren als mensen plotseling zouden verdwijnen. Hij schetst welke sporen van menselijke beschaving snel verloren zouden gaan, hoe steden en huizen in verval zouden raken, welke materialen en structuren het langst zouden overleven en hoe de verschillende niet-menselijke organismen zich zouden ontwikkelen na de verdwijning van de mensheid. A World Without Us wil communiceren over de urgentie van het werken aan een betere omgang met de natuur. De tentoonstelling zal zowel ruimte bieden voor voorbeelden van de schade die wij als mensen aanrichten, als hoe het juiste gebruik van technologie oplossingen kan creëren.

Het programma is afgestemd op het Post Truth-thema waar IMPAKT zich in 2018 op richt. Ontkenning van klimaatverandering is een groot probleem in onze Post-Truth-samenleving. Deze ontkenning draagt ​​bij aan een sfeer waarin het bijna onmogelijk is om een ​​algemeen gevoel van urgentie te creëren. Met als netto resultaat dat er nog onvoldoende sociale en politieke steun is om de noodzakelijke veranderingen door te voeren.

Een tentoonstelling met werk van:

Anna Dumitriu & Alex May, Katrin Hochschuh & Adam Donovan, IC-98, Robertina Šebjanič & Gjino Šutić, Mark Leckey, Maarten Vanden Eynde, Taavi Suisalu, Morehshin Allahyari & Daniel Rourke, Next Nature Network.

Wat: een tentoonstelling met werken over het post-antropoceen, biokunst en robotica
Waar: IMPAKT Centrum voor Mediacultuur, Lange Nieuwstraat 4
Wanneer: wo – zo 12:00 – 17:00 (gesloten op 26 december en 18 januari)
Ticket: 4 euro (korting 3 euro)

Op 19 januari zijn de openingstijden van de tentoonstelling 12.00-14.00 uur en vindt de rondleiding plaats om 13.00 uur.

Kom naar de Future Life – Conference van 17-19  januari en de artist talk by Maarten Vanden Eynde op 24 januari!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/impakt.nl/public_html/wp/wp-content/themes/impakt/components/content-blocks/component.php on line 82

Deel
Impakt tentoonstelling  'a world without us'; www.impakt.nl

Event archief