EN
Tentoonstelling
Tentoonstelling

A Crowded Sky

De psychologie van de massa in het digitale tijdperk

Juist in een tijd dat het thema massapsychologie extra relevant is, hebben wij met pijn in ons hart de fantastische tentoonstelling A CROWDED SKY kort na de opening moeten sluiten. We gaan zo snel als het verantwoord is weer open en ondertussen zoeken we naar manieren om de tentoonstelling in een online variant toch nog voor publiek te ontsluiten. Wil je alvast meer weten over de achtergrond van de tentoonstelling, lees dan hier de bijbehorende publicatie.

In A CROWDED SKY kijken diverse kunstenaars vanuit verschillende perspectieven naar massapsychologie. In de ruimte verschijnen en verdwijnen kunstwerken op verschillende plekken. Door de bijzondere time-based vorm (lengte cyclus: 1.5 uur) brengt de tentoonstelling de  werken met elkaar in gesprek, terwijl ze de kunstenaars tot één massa versmelten.

Internet 2.0 geeft massa’s nieuwe mogelijkheden tot verzamelen. Door machine learning en algorithmic crowd simulation zijn regeringen in staat om de bewegingen van hun inwoners al te voorspellen voordat ze gezet zijn. A CROWDED SKY behandelt deze nieuwe en urgente thema’s in een tentoonstelling waarin licht, geluid en verschillende videowerken elkaar op een theatrale manier afwisselen, als acteurs in een toneelspel.

Het is ook mogelijk om de publicatie, ontworpen door Jasmijn Visser en S†ëfan Schäfer, gratis bij ons te bestellen door een mailtje te sturen naar pr@impakt.nl. 

De tentoonstelling A CROWDED SKY is samengesteld door Jasmijn Visser en S†ëfan Schäfer en bevat werk van Lawrence Lek, Clemens von Wedemeyer, Lantian Xie & Jaebum Kim, Tools for Action en Anna Ådahl. Special thanks to Christoph Scherbaum.

Openingstijden: Gesloten ivm het Corona/COVID-19 virus
Locatie: IMPAKT Centrum voor Mediacultuur, Lange Nieuwstraat 4, Utrecht


Deel

Event archief