EN

Archief

Tentoonstelling
Tentoonstelling

A Crowded Sky

Crowd psychology in the digital age

3 juni 2020
— 28 juni 2020
12:00 — 17:00


Locatie: IMPAKT Centre for Media Culture
Tickets

In A CROWDED SKY kijken diverse kunstenaars vanuit verschillende perspectieven naar massapsychologie. In de ruimte verschijnen en verdwijnen kunstwerken op verschillende plekken. Door de bijzondere time-based vorm (lengte cyclus: 1.5 uur) brengt de tentoonstelling de  werken met elkaar in gesprek, terwijl ze de kunstenaars tot één massa versmelten.

Internet 2.0 geeft massa’s nieuwe mogelijkheden tot verzamelen. Door machine learning en algorithmic crowd simulation zijn regeringen in staat om de bewegingen van hun inwoners al te voorspellen voordat ze gezet zijn. A CROWDED SKY behandelt deze nieuwe en urgente thema’s in een tentoonstelling waarin licht, geluid en verschillende videowerken elkaar op een theatrale manier afwisselen, als acteurs in een toneelspel.

De tentoonstelling A CROWDED SKY is samengesteld door Jasmijn Visser en S†ëfan Schäfer en bevat werk van Lawrence Lek, Clemens von Wedemeyer, Lantian Xie & Jaebum Kim, Tools for Action en Anna Ådahl. Special thanks to Christoph Scherbaum.

Locatie: IMPAKT Centrum voor Mediacultuur, Lange Nieuwstraat 4, Utrecht. Open van woensdag tot en met zondag met een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Om de tentoonstelling te bezoeken is het noodzakelijk van te voren een online ticket aan te schaffen.
Lees hier de regels voor bezoekers tijdens de tentoonstelling.

De bijbehorende publicatie, met bijdragen van Jasmijn Visser & S†ëfan Schäfer, Lawrence Lek, Clemens von Wedemeyer & Franciska Zólyom, Tools for Action, Paolo Caffoni & Falke Pisano en Anna Ådahl is hier te lezen, of in papieren variant verkrijgbaar bij bezoek aan de tentoonstelling.

Pers: 
Metropolis M: De complexiteit van de (online) crowd – in gesprek met Jasmijn Visser – Studio Visit #11
De Witte Raaf: Review “A Crowded Sky” door Jan-Willem Anker
Trendbeheer: A Crowded Sky @ IMPAKT door Najiba Brakkee
Reacties “A Crowded Sky” door Bas Hendrikx, Rosa Wevers en Soheil Farmanbar


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam