EN

Archief

Workshop
Workshop

Inclusive Extensions - Shifting Borders by Design

Three-day workshop

8 januari 2020
Locatie: Het Hof van Cartesius: De Tinkerplek
10:30 - 16:30
15 januari 2020
Locatie: Het Hof van Cartesius: De Tinkerplek
10:30 - 16:30
22 januari 2020
Locatie: Het Hof van Cartesius: De Tinkerplek
10:30 - 16:30

In deze driedaagse workshop leer je, onder begeleiding van Simon Dogger en Marije Baalman, een werkend prototype te bedenken en/of te bouwen dat mensen met een visuele beperking meer mogelijkheden geeft. We doen dit collectief en in diverse kleine groepjes, van gesprek, concept en experiment tot aan de realisatie. Je krijgt daarbij alle steun, kennis en tools om je eigen idee vorm te geven. 

Wij zoeken een diverse groep mensen, waaronder studenten, professionals en ervaringsdeskundigen, met of zonder beperking. De workshop is gratis, maar het aantal deelnemers is gelimiteerd. Schrijf je in via dit formulier om deel te kunnen nemen. 

Bij de workshops staat de rol van mensen met een beperking, als workshopleider, deelnemer en gebruiker, centraal. Door samen te werken met de ervaringsdeskundigen zelf, creëren we een inclusieve en flexibele werksfeer.

Voor vragen over de toegankelijkheid van het evenement of voor meer informatie mail ons via inclusive@impakt.nl 

Op 20 december 2019 organiseren we een discussie-evenement ter voorbereiding van de workshops. Meer informatie en tickets 

De serie Inclusive Extensions zoomt in op de vraag hoe kunst, design en technologie kunnen bijdragen aan een samenleving waar verschillen in individuele vaardigheden als waardevol gezien worden. Hoe inclusief en is onze huidige samenleving voor mensen met een beperking? Hoe ziet een inclusieve samenleving eruit? Welke stappen moeten genomen worden naar zo’n samenleving, en zijn er nieuwe oplossingen die we kunnen ontwerpen?


Deel

Event archief

Website by HOAX Amsterdam