EN

Archief

Panel Discussie

Self-Fashioning in the Age of Social Media

Met Edward Akintola Hubbard en Marijke De Roover

6 november 2021
16:30 — 17:30


Locatie: Het Huis Main Stage
Tickets

Panel //

In virtuele omgevingen nemen we poses aan, maken selfies en kiezen zorgvuldig hoe we onszelf presenteren. De opkomst van de op beeld gebaseerde social media en datingplatforms als Instagram, Tinder en Grindr heeft geleid tot een cultuur van gepersonaliseerde visuele esthetiek. Overal ter wereld hebben gewone mensen de kans om hun eigen lichamen, haar, mode en locaties te cureren, voor verschillende doeleinden, of die nu commercieel of niet-commercieel zijn. Het zelf is de belangrijkste protagonist geworden in een nieuwe bedrijfstak van verhalen en galerijen. Op welke manier vormen deze ontwikkelingen een uitdaging voor onze traditionele opvattingen over ‘kunst’? Hoe worden seks, sensualiteit en normativiteit op deze platforms weergegeven en uitgedaagd? Van welke nieuwe genres en radicale benaderingen van zelf-representatie zijn wij getuige? Zijn de belangen met betrekking tot persoonlijke zichtbaarheid voor iedereen hetzelfde?

We praten over deze kwesties met Edward Akintola Hubbard, Kyra Gaunt en Marijke De Roover. Edward Akintola Hubbard is universitair docent aan de Universiteit Utrecht en doet onderzoek naar popcultuur. Eerder ontwierp en doceerde hij cursussen aan de universiteiten van Harvard en New York over media en globalisering, avant-garde esthetiek, film, queer studies, stedelijke kunst en experimentele etnografie. Kyra Gaunt is een ‘etnomusicoloog’ en onderzoeker op het gebied van sociale media, werkzaam als assistent-professor aan de universiteit van Albany. Ze onderzoekt kwesties van geslacht en ras op online platforms – van YouTube tot Wikipedia. Marijke De Roover is een kunstenaar die volop gebruik maakt van de beeldtalen van sociale media. Tijdens het festival presenteert ze ook twee voorstellingen (Live, Laugh, Limerence als onderdeel van het openingsprogramma en The Eggcellent Adventures of Marijke De Roover / Part 1: A Womb of One’s Own op zaterdagavond) en maakt haar werk deel uit van de Modern Love tentoonstelling in het IMPAKT Centrum en het Centraal Museum.

Los ticket voor dit programma

Dagpas Zaterdag

Online festivalpas

* Op de dag van het event zijn losse tickets alleen beschikbaar aan de deur
** Met een online festivalpas heb je toegang tot het gehele online festivalprogramma op Planet IMPAKT. Een online festivalpas is ook inbegrepen bij iedere dagpas. Lees meer over de verschillende ticket types hier


Deel
Website by HOAX Amsterdam